Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Volg hier DEN en het werkveld

Onze adviseurs zijn geregeld aanwezig bij evenementen, zijn sprekers op bijeenkomsten of nemen deel aan een panel. Hiervan doen ze op hun eigen manier verslag of wisselen hun gedachten uit over een onderwerp.

Dansen in het archief: van videobanden tot digitaal archief

Het met beleid beheren, ontsluiten en verrijken van het archief is voor de meeste podiumkunsteninstellingen nog onontgonnen terrein. Maar bij een aantal instellingen lijkt het tij gekeerd. DEN sprak archivarissen van vier dansgezelschappen.

Het archief door de ogen van kunstenaars

Hoe zou het archief eruitzien als we dat helemaal opnieuw zouden kunnen ontwerpen? Studenten van de Willem de Kooning Academie gingen aan de slag met deze vraag. In deze blog kijkt Wietske hoe die resultaten bijdragen aan een kritische reflectie op onze verzamelwoede.

Verbinden van erfgoed en podiumkunsten via de Amsterdam Time Machine

Het koppelen van collecties van podiumkunstinstellingen met erfgoedcollecties biedt nieuwe mogelijkheden om het publiek te betrekken. Nieuwe verhalen kunnen worden verteld wanneer musea, archieven, bibliotheken, podiumkunsten en wetenschappelijke gemeenschappen samenwerken. Wat kan de Amsterdam Time Machine hierin betekenen?

Automatiseer je auteursrechten: hoe technologie een handje kan helpen

Het uitzoeken van auteursrechten is arbeidsintensief, zeker als je dat voor grote collecties wilt doen. DEN heeft hier bijvoorbeeld een stappenplan voor geschreven. Toch zou het fijn zijn als de technologie een handje kan helpen om die rechten uit te zoeken. In hoeverre biedt automatisering een oplossing? Dat vroegen we dataspecialist Hanno Lans.

Heb je iets te vertellen? Schrijf een gastblog 

Raak je geïnspireerd door de verhalen die hier worden verteld? We bieden ruimte aan gastbloggers! Als je een bijdrage wilt leveren, neem dan contact met ons op

Artikelen

 

Bijeenkomsten sectorondersteunende instellingen

Bijdragen aan het DEN-blog