Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

DEN’s Digitale Podium

De maandelijkse online kennissessie over digitalisering in de podiumkunsten.

29 april 2021
Zoom

Op donderdag 29 april van 10:00 tot 11:00 vindt het Digitale Podium van DEN plaats: de maandelijkse online kennissessie over digitalisering in de podiumkunsten. Met iedere maand een andere spreker en een ander onderwerp. Archivaris Henrik Lillin van Nationale Opera & Ballet vertelt over hun nieuwe archiefsysteem. 

DEN presenteert een maandelijkse kennisessie over verschillende mogelijkheden die digitalisering biedt voor de werkpraktijk in de podiumkunsten. Iedere laatste donderdag van de maand vertellen instellingen op het Digitale Podium hoe zij aan de slag zijn gegaan met de mogelijkheden van digitalisering zoals dat wordt beschreven in DEN’s Regieboek Vijfde Wand. In het Regieboek kun je alles lezen over hoe je als podiumkunstinstelling aan de slag kunt gaan met digitalisering: van het in kaart brengen van je materiaal tot het bereiken van een online publiek met je digitale collectie. Met iedere maand een andere spreker en een ander onderwerp. Op donderdag 29 april vertelt archivaris Henrik Lillin van Nationale Opera & Ballet over hun nieuwe archiefsysteem. 

 

Nationale Opera & Ballet

Nationale Opera & Ballet is een van de grootste cultuurinstellingen van Nederland. Met ruim 600 medewerkers werkt Nationale Opera & Ballet nationaal en internationaal aan traditionele en vernieuwende opera- en balletproducties. De instelling bestaat ruim 50 jaar en het heeft nu al een rijke geschiedenis en een groot archief. Archivaris Henrik Lillin van Nationale Opera & Ballet draagt zorg voor dit archief. Sinds kort wordt hij hierbij geholpen door een digitaal archiefsysteem, een collectiebeheersysteem zoals dat ook wel bij musea wordt gebruikt. Henrik Lillin komt op 29 april meer vertellen over waarom Nationale Opera & Ballet dit systeem is gaan gebruiken en hoe het hem helpt om het archief te bewaren en ontsluiten niet alleen richting publiek, maar ook voor de interne medewerkers. Uiteraard is er ruimte voor het stellen van je vragen.

Benieuwd naar het verhaal van Nationale Opera & Ballet? Sluit op 29 april om 10:00 uur aan via Zoom bij DEN’s Digitale Podium: https://us02web.zoom.us/j/82208081289.

DEN’s Digitale Podium vindt plaats op iedere laatste donderdag van de maand. Wil je op de hoogte blijven van de sprekers en onderwerpen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van DEN!

 

Programma

Datum: Donderdag 29 april

Tijd: 10:00 - 11:00 uur

Locatie: Online (Zoom)

Toegang: Gratis

 

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.