Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Workshop Online Onderwijs Ontwerpen

Door de recente maatregelen omtrent het coronavirus staat het kunstonderwijs onder druk. Door de onvoorspelbaarheid van de ontwikkeling van het virus is de toegang tot scholen beperkt en kunnen kunstlessen vaak niet plaatsvinden. Hier zijn kinderen en cul

20 januari 2021
Virtueel

Door de recente maatregelen omtrent het coronavirus staat het kunstonderwijs onder druk. Door de onvoorspelbaarheid van de ontwikkeling van het virus is de toegang tot scholen beperkt en kunnen kunstlessen vaak niet plaatsvinden. Hier zijn kinderen en cultuurliefhebbers de dupe van. Het is van belang voor kunstinstellingen om weerbaar te worden en innovatieve tools in te zetten om kunstonderwijs te continueren. Daarom organiseert CultuurOost onder de noemer CultuurCollege een tweedelige workshop 'Online onderwijs ontwerpen' onder leiding van trainer dr. Jaco van den Dool. 

 

Online les 1 – Wat werkt voor wie en onder welke omstandigheden

Gebaseerd op wetenschappelijke modellen en de meest recente onderzoeken wordt je in deze les meegenomen in de effecten van online onderwijs op eerprestaties en motivatie. Welke ondersteunende of beperkende rol hebben online middelen in de kunsten? Met name deze laatste vraag is relevant voor kunstinstellingen. Online middelen kunnen ingezet worden om het kunstzinnige proces te ondersteunen, mits er rekening wordt gehouden met de unieke lichamelijke manier van artistiek leren.

Online les 2 – Het vormgeven van online onderwijs

Hoe kun je als kunstvakdocent en erfgoeddocent gastlessen ontwerpen voor scholen? We starten vanuit de online didactiek (wat werkt, voor wie en onder welke omstandigheden?). Daarna volgt de benodigde technologie. De didactiek is in online onderwijs altijd het beginpunt. De technologie is slechts ondersteunend. Jaco publiceert een lijst, video’s en tips met de beschikbare technologie en de mogelijkheden tot optimaal leren. Hiervoor heeft Jaco een op maat gemaakt platform ontwikkeld voor de cursisten. Tijdens de praktische workshops ontwerp je online lessen. Jaco begeleid de deelnemers daarnaast ook nog individueel of in groepsverband om kwalitatieve online lessen te ontwerpen.

 

Praktische informatie

  • De workshop bestaat uit 2 online lessen en begeleiding in groepsverband en waar nodig individueel. De eerste workshop vindt plaats op 20 januari 2021 van 15.00-17.00 via Zoom. Vervolgens maakt Jaco zelf een afspraak met de groep of individu voor de verdere begeleiding. 
  • De kosten bedragen €75 vrijgesteld van btw per persoon.
  • Lees meer en meld je aan op de website van CultuurOost.
Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.