Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Artikelen & blogs

Onze adviseurs zijn geregeld aanwezig bij evenementen, zijn sprekers op bijeenkomsten of nemen deel aan een panel. Hiervan doen ze op hun eigen manier verslag of wisselen hun gedachten uit over een onderwerp. Daarnaast vind je hier alle kennisartikelen die onze adviseurs of externe experts voor DEN schrijven.

Gaat dat zien

Monique van Dusseldorp observeert hoe online bijeenkomsten werken, en welke nieuwe vormen van events er in het afgelopen jaar zijn ontstaan. In dit artikel schrijft ze over de aanwezigheid van het publiek bij online events.

Gastlessen organiseren? Zo doe je dat digitaal!

Culturele instellingen verzorgen met veel plezier gastlessen voor leerlingen op locatie, maar soms is dit niet mogelijk. Ook zijn er kansen om online nieuwe doelgroepen te bereiken. Hoe breng je leerlingen in contact met je collectie? Met digitale gastlessen zet je de educatieve doelen van je organisatie online voort op een manier die ook na de crisis relevant blijft. In deze longread ontdek je hoe je dat aanpakt en waar je rekening mee kan houden.

Beter digitaal (samen)werken begint met workflowschema's

DEN heeft voor twee theatergezelschappen de processen rond een artistieke werkpraktijk in kaart gebracht. Dit onderzoek heeft een aantal workflowschema’s opgeleverd en vormt voor DEN een belangrijke bouwsteen in het traject rondom archivering by design voor podiumkunsten. In dit artikel lees je meer over de schema's.

Op digitale klantreis met je bezoeker

Om beter inzicht te krijgen in je publiek of bezoekers, is het goed om met hen in gesprek te gaan. Maar er zijn ook andere manieren om je publiek beter te leren begrijpen.

‘Mogen wij u enkele vragen stellen?’ Onderzoek naar online publieksbeleving

In dit artikel doen Sophie Heijkoop (DEN) en Anna Elffers (extern adviseur) samen verslag van de bevindingen en aanbevelingen van de pilot ‘Onderzoek naar online publieksbeleving’ en geven antwoord op de vraag: hoe kun je onderzoek doen naar online publieksbeleving?

Stappenplan: publieksonderzoek doen met behulp van microsurveys

Wanneer je onderzoek wil doen naar publieksbeleving bij online aanbod, kun je diverse methoden gebruiken. Een van die methoden is een microsurvey. DEN onderzocht de mogelijkheden die dit biedt in een pilot, samen met vijf kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen. In een eerder artikel beschreven we wat een microsurvey is en wat de methode kan opleveren.

Een goed georganiseerd, toegankelijk archief? Het kan met archivering by design

Podiumkunstgezelschappen willen hun publiek graag in het theater ontmoeten, maar kunnen hun kunsten ook online aanbieden. Dat kan bijvoorbeeld door de inzet van digitale technologie en goede content. Maar hoe doe je dat? Het begint bij een goed georganiseerd en toegankelijk archief.

Het archief van Dansmakers overdragen

In januari 2021 ging Dansmakers Amsterdam op in ICK Amsterdam. Wat gebeurt er met het archief van de choreografen die bij Dansmakers werk hebben gemaakt? Tijdens het archieftraject bereiden ze het archief voor op de overdracht.

Tryater en de werkgroep archief

Iedere medewerker draagt op zijn eigen manier bij aan het archief van een instelling. Maar niet iedereen ervaart dit zo. Hoe voorkom je dat het archief lastig te doorzoeken is? En hoe creëer je mede-eigenaarschap? Tryater richtte hiervoor de werkgroep archief op.

Heb je iets te vertellen? Schrijf een gastblog 

Raak je geïnspireerd door de verhalen die hier worden verteld? We bieden ruimte aan gastbloggers! Als je een bijdrage wilt leveren, neem dan contact met ons op

Meer artikelen

 

Bijeenkomsten sectorondersteunende instellingen

Bijdragen aan het DEN-blog

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.