Publiek tijdens een evenement in een grote zaal

26 januari 2023

Workshop Ask your Audience

Instellingen die werken met het Culturele Doelgroepenmodel van Rotterdam Festivals brengen hun klantreis in beeld en geven antwoord op hun onderzoeksvraag door gebruik van publieksdata. 

Krijg meer grip op je customer journey! De tweedelige workshop Ask your Audience helpt organisaties met het inzetten van publieksdata om de beleving van bezoekers te optimaliseren. Deze workshop werd aangeboden door de taskforce Publieksdata voor instellingen die werken met het Culturele Doelgroepenmodel.

Tijdens de workshop van Kim van den Brink staat de klantreis van bezoekers centraal, van begin tot eind. Welke stappen worden in organisaties gezet om de bezoeker een zo optimaal mogelijke ervaring te bieden? Over welke kennis beschikken organisaties al en wat is er nog meer mogelijk?

In de eerste workshop

Een van de doelgroepen vormt jouw startpunt om een klantreis in beeld te brengen. Wie is je bezoeker, wat zijn de motivatie voor en verwachtingen van het bezoek? Hoe zorg je ervoor dat de ervaring zo optimaal mogelijk is? En hoe zorg je dat de ervaring je bezoeker bijblijft? Organisaties formuleerden een onderzoeksvraag en onderzochten die aan de hand van publieksgegevens.

De tweede workshop

De onderzoeksvragen bepalen de insteek van de tweede workshop. Het kan bijvoorbeeld gaan om het onderzoeken van aannames, blinde vlekken of hypotheses. Organisaties krijgen zicht op waar ze staan en wat realistische doelen zijn. De doelen worden vastgelegd in een roadmap waar de organisaties structureel aan kunnen werken.

Meer met publieksdata?

Data vormen hét instrument van de toekomst. Het systematisch verzamelen van publieksdata is de eerste stap. Maar hoe pak je dat AVG-proof aan? En hoe benut je vervolgens de kansen uit data-analyses? Publieksdata kun je uitstekend inzetten bij strategische keuzes rondom programmering en beleid.

Ontdek wat jij kunt met data.

Deel dit evenement

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Ontvang tips, inspiratie en kennis over digitale transformatie in de cultuursector en blijf op de hoogte van onze activiteiten.
Schrijf je in