Lunch & Learn: Wat is digitale toegankelijkheid?

2 september 2024, 10:00-11:00

Is jouw website toegankelijk voor iedereen? Vanaf juni 2025 gaat de nieuwe toegankelijkheidswet in en dit heeft ook voor jouw website gevolgen. Leer hier meer over tijdens de gratis Lunch & Learn van DEN.

Wat is een Lunch & Learn?

Deze Lunch & Learn is voor iedereen die meer wil weten over digitale toegankelijkheid, of er al mee bezig is, of er net mee wil beginnen. We bespreken de nieuwe toegankelijkheidswet (European Accessibility Act): wat houdt deze wet in, wanneer gaat de wet in en wat betekent dit voor jouw ticketshop en/of website.

We gaan ook in op wat WCAG is en voor wie je je website toegankelijk moet maken. Hoewel een nieuwe wet kan helpen met een snelle implementatie, is het uiteindelijk belangrijker om je website toegankelijk te maken voor iedereen in jouw doelgroep.

In deze sessie van een uur beantwoorden we je vragen, leer je van andere deelnemers en krijg je praktische handvatten om aan de slag te gaan met digitale toegankelijkheid.

Voor wie is het?

Deze Lunch & Learn is relevant voor cultuurprofessionals:

  • Webredacteuren
  • Online marketeers
  • Content creators
  • Webdevelopers
  • Iedereen die meer wil weten over digitale toegankelijkheid

Wat kun je doen ter voorbereiding?

  1. Check alvast hoe toegankelijk jouw website is (Opent een externe link)
  2. Meld je aan voor de Lunch & Learn (Opent een externe link) en laat ons gelijk weten welke vragen we voor je kunnen beantwoorden. De vragen behandelen we anoniem in de webinar.

Hierna heb je de volgende kennis

Plaatsen zijn beperkt, dus wees snel!

Deel dit evenement

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Alles wat je wil weten over digitale transformatie. Vol tips, kennis en inspiratie.