Twee mensen bekijken kunstobjecten. Het zijn een soort doorschijnende ballen met binnenin nog een paar ballen. De objecten zijn bevestigd aan het plafond.

5 december 2022

European Alliance for Audience Data

Vanuit de Taskforce Publieksdata reizen DEN directeur Maaike en adviseurs Gijs en Linda af naar België voor een eerste bijeenkomst van de European Alliance for Audience Data. 

Culturele instellingen kunnen hun publiek vergroten en verbreden door in de data te duiken. Bijvoorbeeld via het ticketsysteem. Zo kun je inzicht krijgen in je huidige bezoekers, maar leer je ook wie jouw locatie nog niet bezoekt. Ook de sector heeft baat bij meer informatie over het algemene cultuurpubliek. 

Hoe kan de sector zoveel mogelijk bereiken via publieksdata? En wat kunnen we leren of samen doen met andere landen of initiatieven? Die verkenning start dinsdag 6 december met de eerste bijeenkomst van de European Alliance for Audience Data.

Wil jij ook inzichten halen uit publieksdata?

Krijg inzicht in je doelgroep en ontdek waar de kansen liggen. Lees ons artikel en weet waar je moet beginnen.

Ga aan de slag met publieksdata!

Deel dit evenement

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Ontvang tips, inspiratie en kennis over digitale transformatie in de cultuursector en blijf op de hoogte van onze activiteiten.
Schrijf je in