13 december 2022, 12:00-15:00

Dit is ons publiek: een symposium over anders rapporteren

Bij het in kaart brengen van publieksbereik, ligt momenteel een onevenredige nadruk op het tellen van tentoonstellingsbezoekers. Maar het publiek is zoveel meer: ze zijn ook maker, gebruiker, luisteraar, lezer, achterban, leerling. Dat moeten we toch ook scharen onder publieksbereik? 

Dat staat centraal tijdens het symposium Dit is ons publiek op 14 december. Want cijfers zijn zeker van waarde om iets te zeggen over het publieksbereik, maar het zegt niet alles en zou daarom niet dé indicator van succes moeten zijn. 

Dit is al een breed gedragen perspectief in de sector. Dit ook daadwerkelijk veranderen is nog een uitdaging. MOKER / P_Oi, het platform voor presentatie- en ontwikkelinstellingen in Amsterdam, is daarom op zoek gegaan naar een betere methode om over publieksbereik te rapporteren die recht doet aan de realiteit en omvang van het type organisaties in het middenveld en ook werkelijk wat zegt, betekent en oplevert.

Tijdens dit symposium wordt de website ‘Ditisonspubliek.nl’ gepresenteerd en gaan we in gesprek over knelpunten en de praktische toepasbaarheid. DEN adviseurs Linda en Sophie zijn aanwezig om het gesprek te volgen en mee te voeren. 

Programma

14:00 – 14:15: Inloop – koffie & thee
14:15 – 14:20: Welkom door moderator Alix de Massiac
14:20 – 14:30: Introductie door Annet Zondervan (directeur CBK Zuidoost)
14:30 – 14:50: Lancering en presentatie ‘ditisonspubliek.nl’ door Anna Elffers
14:50 – 15:30: Debat over de website in relatie tot de huidige en toekomstige praktijk van verantwoording

Sprekers: Laurien Saraber (directeur Amsterdams Fonds voor de Kunst), Eelco van der Lingen (directeur Mondriaan Fonds), Josien Pieterse (directeur Framer Framed) & Marleen Stikker (directeur Waag Futurelab)

15:30 – 16:00: Pauze – koffie & thee

16:00 – 16:45: In de praktijk – gesprek over doorwerking van ontwikkeld werk en talent buiten de eigen instellingsgrenzen. Sprekers: Alice Smits (directeur Zone2Source) & Nienke Vijlbrief (artistiek directeur P/////AKT)

16:45 – 17:30: Afsluitende borrel

Dit programma is Nederlands gesproken

Deel dit evenement

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Tips, inspiratie en kennis over digitale transformatie in de cultuursector
Schrijf je in