Promotiemateriaal van Dig it up. Afbeelding toont een kind met een koptelefoon op en een telefoon in de hand. En de tekst Dig It Up, Inspiratiefestival over digitale cultuureducatie.

13 februari 2023, 08:00-16:00

Dig It Up

Cultuureducatie is een museumbezoek met de klas of naar de generale repetitie in het theater, maar kan ook digitaal. Juist daarmee bereik en verbind je een nieuw publiek aan jouw organisatie. DEN adviseur Sophie Heijkoop presenteert Digitale cultuureducatie: The time is now tijdens Dig It Up 2023. 

Dig It Up is een inspiratiefestival over digitale cultuureducatie. Veel mensen denken bij cultuureducatie nog aan fysiek bezoek of een gastles. Zonde, vinden ze bij Dig It Up en wij bij DEN. Digitale cultuureducatie biedt nieuwe kansen en zorgt ervoor dat je kunt aansluiten bij een jong, digitaalvaardig publiek. Je ontdekt er alles over digitale cultuureducatie gericht op kleuters, kinderen en jongeren.

DEN adviseur Sophie spreekt 's ochtends over het hoe en waarom van digitale cultuureducatie in de huidige tijd. Het publiek en de samenleving wordt namelijk al steeds digitaler. Hoe sluit je het cultuuronderwijs hierbij aan? Welke mogelijkheden zijn er voor digitaal of hybride aanbod? En waarom is educatie juist het startpunt voor een digitale aanpak?

Dig It Up en is een samenwerking tussen Mediawijs, JEF, De Ambrassade, publiq, VVBAD en FARO.

Deel dit evenement

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Tips, inspiratie en kennis over digitale transformatie in de cultuursector
Schrijf je in