Stapeling van verschillende ballen, cilinders, blokken, donuts en piramides op een zwart tableau.

29 maart 2023, 09:00-11:30

De kunst & kansen van digitale inclusie

Wat als je als culturele instelling verschillende doelgroepen wil bereiken, maar die doelgroepen sterk verschillen? Bijvoorbeeld in de manier waarop zij geprikkeld worden, zich informeren, of keuzes maken. Hoe ben je laagdrempelig, toegankelijk en aantrekkelijk voor hen allen? Tijdens de gratis meet-up in Limburg ontdek je hoe je een digitale aanpak ontwikkelt waarmee je inspeelt op een breed publiek. Meld je nu aan! 

Verschillende doelgroepen bereiken zonder dat het vlees noch vis wordt? Aanbod dat raakt, verbindt en inspireert. Juist in de regio is het van belang om een breed publiek aan te spreken. Maar, verschillende generaties bereiken met hetzelfde aanbod vormt een uitdaging. 

Tijdens de meet-up op 30 maart in Huis van de kunsten Limburg onderzoeken we samen met jou en andere organisaties uit de regio de kansen van digitale inclusie. 

Programma

Sprekers Ilse Nieuwland en Alicia Hoost bieden perspectief op de vraag: Hoe bereik ik met inzet van digitale middelen een breed en divers publiek? Ze delen kennis en inspiratie vanuit theorie én praktijk. Aan de hand van deze conversation starters gaan we vervolgens met elkaar in gesprek over de do's, don'ts en dreams om verschillende doelgroepen aan te spreken. 

Het programma start om 10.00 uur. Om 12.30 uur sluiten we af met een lunch. Hierna is er de mogelijkheid om op de locatie verder te werken of door te sparren met collega's uit de regio.

Over de sprekers

Ilse Nieuwland is medeoprichter van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG). Samen met haar collega’s streeft Ilse naar een maatschappij waarin persoonlijke groei niet afhangt van leeftijd. Sinds 2014 organiseert OGJG dan ook interactieve colleges voor senioren, gegeven door studenten. Zo krijgen beide generaties een frisse blik op actuele onderwerpen én op elkaar.

Tijdens deze meet-up vertelt Ilse hoe zij met doelgroepen communiceren, ongeacht of ze digitaal vaardig zijn of niet!

Alicia Hoost werkt bij Cultuurmarketing: de community van 1350 vakgenoten die samen bedenken hoe je publiek kan verbinden met kunst, cultuur en erfgoed. Al sinds haar opleiding aan de Reinwardt Academy onderzoekt Alicia hoe je als culturele instelling kan inzetten op toegankelijkheid en inclusie. Zodat cultuur bereikbaar wordt voor iedereen.

Met heel wat voorbeelden onder de arm vertelt Alicia tijdens deze meet-up hoe je als culturele instelling zélf aan de slag kunt gaan om zo bereikbaar mogelijk te worden. Met vallen en opstaan!

Voor wie?

Deze meet-up is bedoeld voor professionals uit de culturele sector die nadenken over publieksbinding en werken aan de toekomst van hun organisatie. Bijvoorbeeld vanuit programma, educatie, marketingcommunicatie of management. Schrijf je gratis in en verzeker jezelf van een plek! 

Meet-up toekomstbestendige cultuur bij jou in de buurt

DEN onderzocht de behoeften van culturele instellingen in de regio's. Hiervoor spraken we met cultuurprofessionals uit het oosten, zuidwesten en zuiden van het land. Deze regio's kampen met verschillende uitdagingen rondom de toekomstbestendigheid van hun organisaties. Hoe blijven ook regionale cultuurinstellingen weerbaar en wendbaar in een veranderende wereld? DEN destilleert de uitdagingen en gaat het gesprek aan tijdens drie meet-ups in Limburg (30 maart), Overijssel (21 april) en Zeeland (datum volgt). 

Alvast meer weten over de uitdagingen in de regio en waar mogelijke kansen liggen? Lees dan het artikel met onze bevindingen uit de quickscan voorafgaand aan de meet-ups. 

Deel dit evenement

Op de hoogte blijven van al onze activiteiten?

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met kennis, inspiratie en tools rondom digitale transformatie en een overzicht van onze aankomende activiteiten.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief