
20 april 2023, 09:00-11:30
De kunst & kansen van digital storytelling
Verhalen kunnen je online top of mind maken. Maar een poster ook op je website zetten is nog geen strategie. Wat dan wel? Hoe zie je verhalen in maakprocessen, achter de schermen en in de aanloop naar je voorstelling of expositie? Kortom, hoe speel je in op verschillende behoeften van verschillende generaties en welke rol is er weggelegd voor digital storytelling? Ontdek het tijdens de gratis meet-up in Deventer. Meld je direct aan!
Toekomstbestendigheid in de regio vraagt om een nieuwe aanpak, om te communiceren, te werven en te binden. Welke verhalen raken jouw publiek? En hoe toon je verhalen in maakprocessen, in the making of van een expositie of het creëren van een voorstelling met een regisseur en gezelschap?
Het bereiken van diverse generaties vormt een grote uitdaging voor veel culturele instellingen in de regio. Storytelling kan onderdeel zijn van een strategie om je publiek te blijven binden.
Tijdens de meet-up op 21 april bij Deventer Schouwburg onderzoeken we samen met jou en andere organisaties uit de regio de kansen van digital storytelling.
Programma
Daniel Jaspers en Sinja Bloeme bieden perspectief op de vraag: Hoe speel ik met inzet van digital storytelling in op de behoeftes van verschillende generaties? Ze delen kennis en inspiratie vanuit theorie én praktijk. Aan de hand van deze conversation starters gaan we vervolgens met elkaar in gesprek over de do's, don'ts en dreams om verschillende generaties aan te spreken.
Het programma start om 10.00 uur. Om 12.30 uur sluiten we af met een lunch. Hierna is er de mogelijkheid om op de locatie verder te werken of door te sparren met collega's uit de regio.
Over de sprekers
Daniel Jaspers begon zijn professionele carrière in advertising en werkte bij verschillende mediabureaus. In 2018 maakte hij de overstap naar cultuur, als senior projectleider marketing bij De Theateralliantie. Tegenwoordig werkt hij als hoofd marketing en communicatie bij Theater Oostpool.
Tijdens deze meet-up doet Daniel uit de doeken hoe Oostpool een herpositioneringstraject heeft doorlopen, waarin ze een aantal stevige keuzes hebben gemaakt op het vlak van publieksbinding. Met digital first als vertrekpunt vonden ze een nieuwe balans tussen het publiek van de toekomst en oudere generaties!
Sinja Bloeme broedt graag op strategische merk- en marketingvraagstukken, en dat het liefst voor de cultuursector. Na jobs bij het Scheepvaartmuseum, het Van Gogh Museum en Vereniging Rembrandt werkt ze nu als zelfstandig adviseur voor culturele organisaties. Ze helpt hen om marketingplannen en digitale transformatietrajecten op poten te zetten en gaat steeds op zoek naar kansen om de zichtbaarheid van het merk te vergroten.
Tijdens haar presentatie zoomt Sinja in op hoe je sterke digitale content ontwikkelt. Dit geef ze alvast mee: ál je acties moeten gebaseerd zijn op een slimme marketingstrategie!
Voor wie?
Deze meet-up is bedoeld voor professionals uit de culturele sector die nadenken aan publieksbinding en werken aan de toekomst van hun organisatie. Bijvoorbeeld vanuit programma, educatie, marketingcommunicatie of management. Schrijf je gratis in en verzeker jezelf van een plek!
Meet-up toekomstbestendige cultuur bij jou in de buurt
DEN onderzocht de behoeften van culturele instellingen in de regio's. Hiervoor spraken we met cultuurprofessionals uit het oosten, zuidwesten en zuiden van het land. Deze regio's kampen met een verschillende uitdagingen rondom de toekomstbestendigheid van hun organisaties. Hoe blijven ook regionale cultuurinstellingen weerbaar en wendbaar in een veranderende wereld? DEN destilleert de uitdagingen en gaat het gesprek aan tijdens drie meet-ups in Limburg (30 maart), Overijssel (21 april) en Zeeland (datum volgt).
Alvast meer weten over de uitdagingen in de regio en waar mogelijke kansen liggen? Lees dan het artikel met onze bevindingen uit de quickscan voorafgaand aan de meet-ups.