Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Publicaties van de overheid & Raad voor Cultuur

DEN houdt een overzicht bij van overheidspublicaties en rapporten van de Raad voor Cultuur die belangrijk zijn voor het gebied van cultuur & digitalisering.

Overheidspublicaties & publicaties van de Raad voor Cultuur

Uit de kamerbrief van Alexandra van Huffelen: "Digitalisering heeft onze maatschappij verbonden, verrijkt en efficiënter gemaakt, ons leven aangenamer en gemakkelijker gemaakt en biedt ook in de toekomst ongelooflijke kansen. Digitalisering verandert de manier waarop we produceren, handelen, genezen, onderwijzen, leren, wonen en samenleven. Digitale technologie raakt in razend tempo vervlochten met alle onderdelen van onze leefwereld en ons leven."

Hoewel de landelijke overheid deels kampt met andere problemen dan de cultuursector, bijvoorbeeld door de toeslagenaffaire en daaruit voortvloeiende privacy-kwesties en wetgeving op het gebied van data- security en AVG, is er ook overlap. Thema’s als digitale geletterdheid/vaardigheden, inclusiviteit, publieke waarden, businessmodellen en dataverzameling, maar ook educatie, wetenschap en klimaatimpact worden opgenomen in het overheidsbeleid.

Vier thema’s voor het vormgeven van de digitale transitie: 1. Digitale fundament; 2. Digitale overheid; 3. Digitale samenleving en 4. Digitale Economie.

Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.