DEN verstuurt elke maand een nieuwsbrief met daarin interessante artikelen, eigen publicaties, nieuws uit de cultuursector en aankomende evenementen op het gebied van cultuur & digitalisering.

Recente nieuwsbrieven

 • Nieuwsbrief december 2019: Verbeter je digitale toegankelijkheid
  DEN duikt de komende tijd in digitale toegankelijkheid: wat is het en hoe geef je het vorm? Daarnaast onderzoekt DEN de aankomende maanden samen met Cultuur+Ondernemen en New Nodes hoe digitale innovatie kan bijdragen aan het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen.

  Nieuwsbrief november 2019: De noodzaak van digitaal innoveren
  In de vorige nieuwsbrief introduceerden DEN en Injoin het Managementprogramma Digitale Strategie & Innovatie. Maar waarom nu, en hoe gaat het programma concreet de deelnemers helpen? Je leest het in het interview met Maaike en Chantal! Scroll ook even door voor onze nieuwe rubriek DEN&, waarin je kunt volgen wat DEN'ers achter de schermen doen of waar ze in het veld te vinden zijn. Verder is de Week van het Digitaal Erfgoed gestart en er is van alles te doen! Kijk in de agenda waar je kunt aansluiten.

 • Nieuwsbrief oktober 2019: Digitale Strategie & Innovatie bij de DEN Academie
  Je kent onze workshops en studiemiddagen, maar wist je dat we er ook zijn voor directeuren in de erfgoedsector? Het Managementprogramma Digitale Strategie & Innovatie is een driedaagse intensieve cursus om digitaal te leren innoveren. De inschrijving is nu open. En om al onze leeractiviteiten te bundelen, lanceren we meteen de DEN Academie: dé verzamelplek voor deskundigheidsbevordering op het gebied van digitalisering in de cultuursector.

 • Nieuwsbrief september 2019: De start van het nieuwe culturele seizoen
  Hoe kun je mixed reality inzetten om de beleving van erfgoed te verbeteren? Je leest het in ons nieuwste praktijkvoorbeeld. Er zijn aan de start van het nieuwe culturele seizoen ook veel projectbudgetten beschikbaar. Je vindt de laatste oproepen in deze nieuwsbrief. En werk je bij een archief en zoek je naar financiering? Tip: Ga 24 oktober naar het Nationaal Archief om in gesprek te gaan met de fondsen.

 • Nieuwsbrief augustus 2019: 11 tips om aan de slag te gaan met podcasts
  In deze nieuwsbrief een leuk thema om na de vakantie mee aan de slag te gaan: podcasts! Verder loopt nog een paar dagen de oproep om de gezamenlijke reactie op het Nederlandse implementatievoorstel van de nieuwe Europese auteursrechtenrichtlijn te ondersteunen.
Deel dit artikel