Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Nieuwsbrieven

DEN verstuurt elke maand een nieuwsbrief met daarin interessante artikelen, eigen publicaties, nieuws uit de cultuursector en aankomende evenementen op het gebied van cultuur & digitalisering.

Recente nieuwsbrieven

 • Nieuwsbrief mei 2020: #Thuistheater, Spacetime Layers en Art Mediation
  Het allereerste webinar van de DEN Academie was een succes! Heb je dit webinar over toekomstverkenningen gemist? Kijk het dan nu terug op onze website. Verder in deze nieuwsbrief: artikelen over het verdienmodel van het Rietveld #thuistheater, over de app Spacetime Layers die in korte tijd van educatieve erfgoedapp naar drukte-indicatiesysteem is omgebouwd, en over online kunst beleven bij Museum Boijmans. Verder staat er in juni een aantal digitale evenementen op de agenda, waaronder onze eigen workshop over digitale toegankelijkheid. Er is nog plaats, dus schrijf je vooral in als je aan de slag wilt met de Code DI op je website!

 • Nieuwsupdate 22 april 2020: De digitale alternatieven #3
  Precies zoals Ramsey Nasr in Buitenhof stelde, doen kunstenaars niet anders dan het onwerkelijke werkelijk maken en zou het daarom geen gek idee zijn om een kunstenaar mee te laten denken over de RIVM-scenario's in deze crisis. Werken aan toekomstscenario's kan ook de sector vooruit helpen; de term 'scenario' is niet voor niets een vertrouwd begrip in de podiumkunsten. Susan van 't Klooster schreef voor DEN een artikel over de methode achter toekomstverkenning. Daarnaast hebben we weer nieuwe inspirerende voorbeelden van instellingen en makers die hun werk online tonen en nieuwe kennis over hoe je publieksonderzoek uitvoert en hoe je de interactie met je publiek aangaat. 

 • Nieuwsupdate 8 april 2020: De digitale alternatieven #2
  Nog steeds verschijnen er goede digitale initiatieven van culturele instellingen. We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen, we verzamelen kennis en inspirerende voorbeelden. Zo blijft onze pagina met digitale alternatieven up-to-date en bewaren we de kennis die nu wordt opgedaan voor de toekomst. We hebben mooie nieuwe voorbeelden over Cinedans, 'Toen wij de tijd hadden' van DE VANDALEN en het Thuismuseum van My Daily Shot of Culture. Daarnaast bieden we je tips en kennis over het vertellen van een digitaal verhaal (storytelling) en over auteursrechten; wat mag je wel en niet online zetten?

 • Nieuwsbrief maart 2020: De digitale alternatieven
  Nu veel instellingen hun deuren hebben moeten sluiten, zie je diverse initiatieven ontstaan in de cultuursector om toch digitaal werk te tonen, publiek te blijven bereiken en om nieuwe digitale verdienmodellen te ontwikkelen. DEN deelt kennis die nu van pas komt, maar die ook op de langere termijn bijdraagt aan wendbaarheid, weerbaarheid en toekomstbestendigheid van cultuurinstellingen. Kennis die instellingen beter in staat stelt om fysiek en digitaal optimaal met elkaar te combineren. Want wat we nu noodgedwongen in korte tijd leren, is ook in de toekomst belangrijk.

 • Nieuwsbrief februari 2020: De DEN Academie breidt uit
  We hebben veel nieuws deze maand! We openen inschrijvingen voor een nieuwe ronde van het driedaagse managementprogramma, maar ook voor het nieuwe ééndaagse programma en voor het archiefdoorlichtingstraject. Ook lees je over de automatisering van auteursrechten en over de Amsterdam Time Machine en vragen we ons af hoe het archief eruit zou zien als je helemaal opnieuw zou kunnen beginnen. En wil je praktisch aan de slag met de Code Diversiteit & Inclusie op je website? 
Deel dit artikel