Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Nieuwsbrieven

DEN verstuurt elke maand een nieuwsbrief met daarin interessante artikelen, eigen publicaties, nieuws uit de cultuursector en aankomende evenementen op het gebied van cultuur & digitalisering.

Recente nieuwsbrieven

 • Extra nieuwsbrief april 2020: De digitale alternatieven #2
  Nog steeds verschijnen er goede digitale initiatieven van culturele instellingen. We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen, we verzamelen kennis en inspirerende voorbeelden. Zo blijft onze pagina met digitale alternatieven up-to-date en bewaren we de kennis die nu wordt opgedaan voor de toekomst.
  We hebben mooie nieuwe voorbeelden over Cinedans, 'Toen wij de tijd hadden' van DE VANDALEN en het Thuismuseum van My Daily Shot of Culture. Daarnaast bieden we je tips en kennis over het vertellen van een digitaal verhaal (storytelling) en over auteursrechten; wat mag je wel en niet online zetten?

 • Nieuwsbrief maart 2020: De digitale alternatieven
  Nu veel instellingen hun deuren hebben moeten sluiten, zie je diverse initiatieven ontstaan in de cultuursector om toch digitaal werk te tonen, publiek te blijven bereiken en om nieuwe digitale verdienmodellen te ontwikkelen. DEN deelt kennis die nu van pas komt, maar die ook op de langere termijn bijdraagt aan wendbaarheid, weerbaarheid en toekomstbestendigheid van cultuurinstellingen. Kennis die instellingen beter in staat stelt om fysiek en digitaal optimaal met elkaar te combineren. Want wat we nu noodgedwongen in korte tijd leren, is ook in de toekomst belangrijk.

 • Nieuwsbrief februari 2020: De DEN Academie breidt uit
  We hebben veel nieuws deze maand! We openen inschrijvingen voor een nieuwe ronde van het driedaagse managementprogramma, maar ook voor het nieuwe ééndaagse programma en voor het archiefdoorlichtingstraject. Ook lees je over de automatisering van auteursrechten en over de Amsterdam Time Machine en vragen we ons af hoe het archief eruit zou zien als je helemaal opnieuw zou kunnen beginnen. En wil je praktisch aan de slag met de Code Diversiteit & Inclusie op je website? Kom dan naar onze workshop 'Aan de slag met digitale toegankelijkheid' op 11 maart in Den Haag.

 • Nieuwsbrief januari 2020: Rekening houden met je gebruiker
  In januari publiceerden we elke week een interview met een archivaris bij een dansgezelschap. Deze archivarissen begonnen vaak vanuit niets en zetten hun eerste stappen met excellijsten en het ordenen van tapes. Vandaag is het laatste interview online gezet, dus je kunt nu de hele serie lezen! Daarnaast publiceren we de komende tijd over digitale toegankelijkheid aan de hand van een case study: onze eigen website. Lees in deze nieuwsbrief de eerste stap: hoe houd je rekening met je gebruiker? Zelf met digitale toegankelijkheid aan de slag? Kom dan naar de workshop op 11 maart.

 • Extra nieuwbrief januari 2020: Digitalisering in 2020
  We sloten 2019 af met een korte terugblik op de 8 beste artikelen die bij DEN online verschenen. Nu is het tijd om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar en alles wat dat ons gaat brengen. We trappen 2020 af met een mooie serie interviews met archivarissen bij vier dansgezelschappen. We wensen je een innovatief en inspirerend jaar toe!

Deel dit artikel