DEN verstuurt elke maand een nieuwsbrief met daarin interessante artikelen, eigen publicaties, nieuws uit de cultuursector en aankomende evenementen op het gebied van cultuur & digitalisering.

Recente nieuwsbrieven

 • Nieuwsbrief januari 2020: Rekening houden met je gebruiker
  In januari publiceerden we elke week een interview met een archivaris bij een dansgezelschap. Deze archivarissen begonnen vaak vanuit niets en zetten hun eerste stappen met excellijsten en het ordenen van tapes. Vandaag is het laatste interview online gezet, dus je kunt nu de hele serie lezen! Daarnaast publiceren we de komende tijd over digitale toegankelijkheid aan de hand van een case study: onze eigen website. Lees in deze nieuwsbrief de eerste stap: hoe houd je rekening met je gebruiker? Zelf met digitale toegankelijkheid aan de slag? Kom dan naar de workshop op 11 maart.

 • Extra nieuwbrief: Digitalisering in 2020
  We sloten 2019 af met een korte terugblik op de 8 beste artikelen die bij DEN online verschenen. Nu is het tijd om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar en alles wat dat ons gaat brengen. We trappen 2020 af met een mooie serie interviews met archivarissen bij vier dansgezelschappen. We wensen je een innovatief en inspirerend jaar toe!

 • Extra nieuwsbrief: De 8 beste artikelen van 2019
  We hielden bijeenkomsten over relevante thema's, met als absolute hoogtepunt het tweedaagse DEN-event in maart. Ook op onze website stonden de roterende sliders nooit stil; er was altijd iets interessants te lezen. Om terug te blikken op het jaar van DEN, hebben we de acht beste artikelen voor je geselecteerd. Dit is een selectie van de onderwerpen waar we ons mee bezighielden in 2019. Onderwerpen waarvan we geloven dat ze ook in 2020 relevant zullen zijn.

 • Nieuwsbrief december 2019: Verbeter je digitale toegankelijkheid
  DEN duikt de komende tijd in digitale toegankelijkheid: wat is het en hoe geef je het vorm? Daarnaast onderzoekt DEN de aankomende maanden samen met Cultuur+Ondernemen en New Nodes hoe digitale innovatie kan bijdragen aan het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen.

  Nieuwsbrief november 2019: De noodzaak van digitaal innoveren
  In de vorige nieuwsbrief introduceerden DEN en Injoin het Managementprogramma Digitale Strategie & Innovatie. Maar waarom nu, en hoe gaat het programma concreet de deelnemers helpen? Je leest het in het interview met Maaike en Chantal! Scroll ook even door voor onze nieuwe rubriek DEN&, waarin je kunt volgen wat DEN'ers achter de schermen doen of waar ze in het veld te vinden zijn. Verder is de Week van het Digitaal Erfgoed gestart en er is van alles te doen! Kijk in de agenda waar je kunt aansluiten.
Deel dit artikel