DEN verstuurt elke maand een nieuwsbrief met daarin nieuwe DEN-publicaties, recent nieuws uit de erfgoed- en kunstensectoren en aankomende evenementen.

Hier vind je de nieuwsbrieven vanaf mei 2018 terug.

Recente nieuwsbrieven

 • Nieuwsbrief juni 2019: Aan de slag met podcasts
  De zomer is overduidelijk begonnen, maar drijf nog niet helemaal mee in je vakantiegevoel; er staan nog een paar leuke evenementen op de agenda! Leer over het inzetten van podcasts van de enige echte Podcastdokter en breng een bezoekje aan het Over het IJ Festival om één van de DEN Open Call-winnaars te bekijken. Verder heeft DEN een vacature voor een tijdelijke projectmanager.
 • Nieuwsbrief mei 2019: Hoe staat het ervoor met de digitale duurzaamheid?
  Hoe staat het ervoor met de digitale duurzaamheid? En hoe kunnen we samen werken aan het archief voor de toekomst? DEN gaat met de erfgoed- en kunstensector op zoek naar antwoorden! Lees over de betekenis van de nieuwe Europese auteursrechtenrichtlijn, reflecties op een sterkere ondersteuningsstructuur en laat je inspireren door het laatste nieuws over digitale cultuur.
 • Nieuwsbrief april 2019: Studiemiddag AVG
  De nieuwe privacywet AVG is bijna een jaar van kracht. Wat betekent deze wet voor organisaties die materiaal met persoonsgegevens online hebben? Daarover organiseert DEN binnenkort een studiemiddag, waarvoor we op zoek zijn naar jouw input. Daarnaast vind je in deze nieuwsbrief ons jaarverslag en veel interessant nieuws uit het veld.
 • Nieuwsbrief maart 2019: Terugblikken op een geslaagd DEN-event
  Het zit er weer op: het DEN-event 2019. In deze nieuwsbrief vind je een terugblik met foto's en verslagen. Daarnaast kun je de uitslag van onze Open Call lezen, plus een blog over AI: nemen computers straks ons werk over?
 • Nieuwsbrief februari 2019: Aftellen naar het DEN-event
  Mis het DEN-event niet volgende week! Er zijn nog kaarten.Van VR en AI tot podcasttechnologie als hulpmiddel. Dit en nog veel meer op het DEN-event.

Oudere nieuwsbrieven

Deel dit artikel