Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Nieuwsbrieven

DEN verstuurt elke maand een nieuwsbrief met daarin interessante artikelen, eigen publicaties, nieuws uit de cultuursector en aankomende evenementen op het gebied van cultuur & digitalisering.

Recente nieuwsbrieven

 • Nieuwsbrief augustus 2020: We hebben sciencefiction nodig, tijd voor culturele AI
  Voor veel mensen is de vakantie nu voorbij. Tijd om weer met frisse moed aan de slag te gaan! DEN organiseert dit najaar een reeks online sessies over verschillende aspecten van kunstmatige intelligentie. Daarnaast zijn er online sessies over AVG en online sessies over platforms waarop je digitaal (erfgoed)lesmateriaal kunt maken en delen. Genoeg te doen dus! Ook hebben we weer veel nieuwe artikelen op de website, bijvoorbeeld over hoe filmfestivals samenwerken om een hybride vorm te vinden of over de impact van de covid-19-maatregelen op de digitale strategie in musea. 

 • Nieuwsbrief juli 2020: Doe mee aan de pilot publieksonderzoek
  Gebruik deze zomer om lekker te lezen! We hebben we weer mooie nieuwe stukken op de website, waaronder een overzicht van functionaliteiten van de meestgebruikte streaming platforms in de cultuursector. In augustus volgen er meer. In september start een nieuw cultureel seizoen en ook bij DEN staan er dan weer nieuwe activiteiten op het programma. Doe mee met onze pilot rondom publieksonderzoek, woon de virtuele workshop bij over het AVG-proof uitwisselen van gegevens met theaters of schrijf je in voor de ééndaagse cursus Digitale transformatie voor erfgoedorganisaties. 

 • Extra nieuwsupdate: DEN Academie
  Door de COVID-19 maatregelen heeft de digitale transformatie in de cultuursector een grote vlucht genomen en hebben digitale middelen hun waarde getoond in de weerbaarheid en wendbaarheid van de sector. Hoe houd je die waarde vast voor de langere termijn en kom je tot een visie op de combinatie tussen je fysieke en digitale activiteiten? Er zijn nieuwe kansen, strategische vragen en uitdagingen voor de toekomst van organisaties en netwerken in de cultuursector.

 • Nieuwsbrief juni 2020: Digitaal werken met vrijwilligers: ervaringen, tips & trucs
  Hoe neem je vrijwilligers ook digitaal mee? Praat mee in onze online sessie op 10 juli. Er zijn ook nog een paar laatste plekken beschikbaar voor de livesessie over digitaal samenwerken aan een artistiek product op 2 juli, dus schrijf je vandaag nog in! Verder in deze nieuwsbrief: nieuwe pagina's op den.nl, mooie nieuwe artikelen over onder andere virtueel samenwerken, toekomstscenario's en het NITE HOTEL en oproepen en leestips. 

 • Nieuwsbrief mei 2020: #Thuistheater, Spacetime Layers en Art Mediation
  Het allereerste webinar van de DEN Academie was een succes! Heb je dit webinar over toekomstverkenningen gemist? Kijk het dan nu terug op onze website. Verder in deze nieuwsbrief: artikelen over het verdienmodel van het Rietveld #thuistheater, over de app Spacetime Layers die in korte tijd van educatieve erfgoedapp naar drukte-indicatiesysteem is omgebouwd, en over online kunst beleven bij Museum Boijmans. Verder staat er in juni een aantal digitale evenementen op de agenda, waaronder onze eigen workshop over digitale toegankelijkheid. Er is nog plaats, dus schrijf je vooral in als je aan de slag wilt met de Code DI op je website!
Deel dit artikel