DEN verstuurt elke maand een nieuwsbrief met daarin interessante artikelen, eigen publicaties, nieuws uit de cultuursector en aankomende evenementen op het gebied van cultuur & digitalisering.

Recente nieuwsbrieven

 • Nieuwsbrief augustus 2019: 11 tips om aan de slag te gaan met podcasts
  In deze nieuwsbrief een leuk thema om na de vakantie mee aan de slag te gaan: podcasts! Verder loopt nog een paar dagen de oproep om de gezamenlijke reactie op het Nederlandse implementatievoorstel van de nieuwe Europese auteursrechtenrichtlijn te ondersteunen.

 • Nieuwsbrief juli 2019: Feiten en fabels over Creative Commons
  Wil je culturele activiteiten ondernemen, maar dan vanaf je ligbed in de tuin? Luister dan de podcast 'Technoculture' of bekijk de online tentoonstelling 'Heritage at risk'. Verder lees je in deze nieuwsbrief hoe je met Creative Commons kunt werken, hoe je je werk duurzaam toegankelijk kunt houden en je leest de opbrengsten van onze studiemiddag AVG: een jaar later.

 • Nieuwsbrief juni 2019: Aan de slag met podcasts
  De zomer is overduidelijk begonnen, maar drijf nog niet helemaal mee in je vakantiegevoel; er staan nog een paar leuke evenementen op de agenda! Leer over het inzetten van podcasts van de enige echte Podcastdokter en breng een bezoekje aan het Over het IJ Festival om één van de DEN Open Call-winnaars te bekijken. Verder heeft DEN een vacature voor een tijdelijke projectmanager.

 • Nieuwsbrief mei 2019: Hoe staat het ervoor met de digitale duurzaamheid?
  Hoe staat het ervoor met de digitale duurzaamheid? En hoe kunnen we samen werken aan het archief voor de toekomst? DEN gaat met de erfgoed- en kunstensector op zoek naar antwoorden! Lees over de betekenis van de nieuwe Europese auteursrechtenrichtlijn, reflecties op een sterkere ondersteuningsstructuur en laat je inspireren door het laatste nieuws over digitale cultuur.

 • Nieuwsbrief april 2019: Studiemiddag AVG
  De nieuwe privacywet AVG is bijna een jaar van kracht. Wat betekent deze wet voor organisaties die materiaal met persoonsgegevens online hebben? Daarover organiseert DEN binnenkort een studiemiddag, waarvoor we op zoek zijn naar jouw input. Daarnaast vind je in deze nieuwsbrief ons jaarverslag en veel interessant nieuws uit het veld.
Deel dit artikel