Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Nieuwsbrieven

DEN verstuurt elke maand een nieuwsbrief met daarin interessante artikelen, eigen publicaties, nieuws uit de cultuursector en aankomende evenementen op het gebied van cultuur & digitalisering.

Recente nieuwsbrieven

 • Nieuwsbrief maart 2021: Kaartverkoop Digitale Transformatie Conferentie van start!
  Een digitale strategie is relevanter dan ooit. Daarom presenteren we DENs Digitale Transformatie Conferentie. De kaartverkoop is nu van start! Ook biedt DEN dit jaar weer ondersteuning aan podiumkunstinstellingen in de nieuwe editie van het archieftraject. Geef je nu op!Verder in deze nieuwsbrief: PublicSpaces over publieke waarden, innovatief gebruik van het digitale archief bij National Theatre, hét overzicht om samenwerking te verkennen voor digitale cultuureducatie en Festival Cement over het jaar na de eerste lockdown.
 • Nieuwsbrief februari 2021: Deel jouw verhaal tijdens De Week door DEN
  De cultuursector zet steeds meer in op de mogelijkheden van de digitale transformatie. DEN werkt daarom nauw samen met DIP aan een digitale infrastructuur voor de podiumkunsten. Ook horen we graag jouw inspirerende verhaal over de digitale transformatie tijdens De Week door DEN. Verder in deze nieuwsbrief: nieuwe verhalen in het virtuele Mauritshuis, een digitaliseringstraject bij Holland Festival, hét stappenplan om digitale gastlessen te organiseren en Monique van Dusseldorp over de aanwezigheid van publiek tijdens online events.
 • Nieuwsbrief januari 2021: Vooruitblik op het komende jaar en De Week van DEN
  In onze eerste nieuwsbrief van 2021 lees je de aankondiging van de Week van DEN die komend voorjaar plaatsvindt, maak je kennis met onze nieuwe adviseur, vind je artikelen over een nieuw cloud-based collectiesysteem bij Atria, over digitaal publieksbereik, online lesmateriaal, interessante ervaringen van Tryater en Dansmakers met het Archieftraject en kun je het webinar Businessmodellen terugkijken. Onze directeur licht een tipje van de sluier van de plannen van DEN.
 • Nieuwsbrief terugblik 2020: De tien best gelezen artikelen in 2020
  In deze extra nieuwsbrief blikken we graag terug op een bijzonder jaar. Een jaar waarin de cultuursector ondanks de beperkingen een bewonderenswaardige veerkracht en creativiteit aan de dag legde. Dankzij de vele initiatieven zijn er grote en belangrijke stappen gezet in de digitale transformatie. We berichtten over inspirerende initiatieven van culturele instellingen om het publiek zowel on- als offline te bereiken. In de top tien van best gelezen artikelen van de DEN-website vind je mooie voorbeelden en praktische tips waarmee je 2021 goed van start kunt gaan!
 • Nieuwsbrief december 2020: Publieksonderzoek en nieuwe businessmodellen als digitale strategie
  Door de huidige beperkingen is er behoefte aan een digitale strategie in de cultuursector. Hoe bereik je het publiek online? Welke nieuwe businessmodellen passen daarbij? DEN deed een pilot publieksonderzoek en schreef een stappenplan. Daarnaast is er op 16 december een gratis webinar over de waarde en het gebruik van businessmodellen in de digitale transformatie. Verder in deze nieuwsbrief: op digitale klantreis met je bezoeker, praktijkvoorbeelden van digitaal theater als businessmodel voor inclusie bij Theater De Kring, digitaal samenwerken met workflowschema's en een nieuw gelanceerde auteursrechtentool.
 • DEN Academie, nieuwsbrief december 2020: Goede voornemens voor 2021: kansen pakken digitale transformatie in de cultuursector
  We naderen het slotakkoord van een bijzonder jaar. Dé tijd voor het maken van nieuwe plannen en voornemens voor het nieuwe jaar. Wie weet een tijd om een opleiding te plannen op het gebied van digitale transformatie? De DEN Academie is dé plek voor deskundigheidsbevordering waar strategie en operationele kennis over de kansen en mogelijkheden van de digitale transformatie in de cultuursector in samenhang worden aangeboden. Met deze nieuwsbrief nemen we je graag mee in het cursusaanbod van de DEN Academie in 2021.
 • Nieuwsbrief november 2020: Innovatieve manieren voor on- en offline cultuuraanbod
  Cultuurinstellingen hebben in deze periode extra behoefte aan innovatieve manieren om cultuur zowel online als offline aan te bieden. De Raad voor Cultuur adviseert in 'Onderweg naar overmorgen' drie fieldlabs in te richten, waarvan één voor het thema digitalisering. Als de minister dit advies overneemt, gaat DEN de komende tijd met dit fieldlab aan de slag. Verder in deze nieuwsbrief: praktijkvoorbeelden van het hybride kinderfestival Cinekid, de verdiepende podcasts van het Noord Nederlands Toneel en de digitale circusvoorstelling Square 2.1. Praat in december mee in ons webinar Nieuwe Businessmodellen of in de inspiratiesessie AI & Archieven!
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.