DEN verstuurt elke maand een nieuwsbrief met daarin interessante artikelen, eigen publicaties, nieuws uit de cultuursector en aankomende evenementen op het gebied van cultuur & digitalisering.

Recente nieuwsbrieven

 • Nieuwsbrief oktober 2019: Digitale Strategie & Innovatie bij de DEN Academie
  Je kent onze workshops en studiemiddagen, maar wist je dat we er ook zijn voor directeuren in de erfgoedsector? Het Managementprogramma Digitale Strategie & Innovatie is een driedaagse intensieve cursus om digitaal te leren innoveren. De inschrijving is nu open. En om al onze leeractiviteiten te bundelen, lanceren we meteen de DEN Academie: dé verzamelplek voor deskundigheidsbevordering op het gebied van digitalisering in de cultuursector.

 • Nieuwsbrief september 2019: De start van het nieuwe culturele seizoen
  Hoe kun je mixed reality inzetten om de beleving van erfgoed te verbeteren? Je leest het in ons nieuwste praktijkvoorbeeld. Er zijn aan de start van het nieuwe culturele seizoen ook veel projectbudgetten beschikbaar. Je vindt de laatste oproepen in deze nieuwsbrief. En werk je bij een archief en zoek je naar financiering? Tip: Ga 24 oktober naar het Nationaal Archief om in gesprek te gaan met de fondsen.

 • Nieuwsbrief augustus 2019: 11 tips om aan de slag te gaan met podcasts
  In deze nieuwsbrief een leuk thema om na de vakantie mee aan de slag te gaan: podcasts! Verder loopt nog een paar dagen de oproep om de gezamenlijke reactie op het Nederlandse implementatievoorstel van de nieuwe Europese auteursrechtenrichtlijn te ondersteunen.

 • Nieuwsbrief juli 2019: Feiten en fabels over Creative Commons
  Wil je culturele activiteiten ondernemen, maar dan vanaf je ligbed in de tuin? Luister dan de podcast 'Technoculture' of bekijk de online tentoonstelling 'Heritage at risk'. Verder lees je in deze nieuwsbrief hoe je met Creative Commons kunt werken, hoe je je werk duurzaam toegankelijk kunt houden en je leest de opbrengsten van onze studiemiddag AVG: een jaar later.

 • Nieuwsbrief juni 2019: Aan de slag met podcasts
  De zomer is overduidelijk begonnen, maar drijf nog niet helemaal mee in je vakantiegevoel; er staan nog een paar leuke evenementen op de agenda! Leer over het inzetten van podcasts van de enige echte Podcastdokter en breng een bezoekje aan het Over het IJ Festival om één van de DEN Open Call-winnaars te bekijken. Verder heeft DEN een vacature voor een tijdelijke projectmanager.
Deel dit artikel