Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Early access voor The Collective Wisdom Handbook: perspectives on crowdsourcing in cultural heritage

De eerste versie van het 'Collective Wisdom Handbook: perspectives on crowdsourcing in cultural heritage' is nu beschikbaar in early access voor iedereen die is geïnteresseerd in crowdsourcing in de cultureel erfgoedsector. Feedback wordt gewaardeerd.

 

Het boek is geschreven in een twee weken durende boeksprint door 16 medewerkers uit de VS en het VK, samengebracht met financiering van de Britse Arts and Humanities Research Council. "We zijn ons ervan bewust dat geografische, taalkundige en andere factoren het aantal aanwezigen beperkten en daardoor het scala aan voorbeelden, casestudies en literatuur van praktijkmensen en theoretici die we konden gebruiken, beperkten. Daarom hebben we een periode van open beoordeling in ons voorstel geschreven."

Het doel van de auteurs is om een ​​boek van hoge kwaliteit te schrijven dat een uitgebreide, praktische en gezaghebbende gids biedt voor crowdsourcing en digitaal ondersteunde participatieprojecten in de cultureel erfgoedsector. "We willen dat het een effectieve routekaart is voor culturele instellingen die crowdsourcing voor het eerst willen gebruiken, een hulpmiddel voor instellingen die crowdsourcing al gebruiken om hun werk te benchmarken, en een bron van inzicht in het 'achter de schermen'-werk dat nodig is voor participatieve projecten."

➡️ Bekijk de early access-publicatie hier.

 

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.