Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Nieuwe Europese korte filmserie 'Renaissance of Theatre'

Tweeëntwintig ETC-theaters, uit 18 Europese landen, hebben gebruik gemaakt van filosofie, fantasie en de spanning van het leven onder een pandemie om een originele serie korte dramafilms te produceren die vanaf 9 mei 2021 gratis thuis te bekijken zal zijn.

Renaissance, een project gecoördineerd door de European Theatre Convention, ziet 22 theaters uit 18 Europese landen elk een korte film van vijf minuten schrijven en produceren reagerend op de prompt ‘Renaissance’.

De Renaissance was een explosie van creativiteit na de ‘donkere en zieke’ middeleeuwen - een complexe en ongelijke viering van schoonheid, wijsheid, wetenschap en architectuur. Het was een tijd van dramatische veranderingen, van omwentelingen, van brute breuken met maatschappelijke patronen. Het was ook een tijd die leidde tot een verschuiving in het Europese denken en een nieuwe tijdgeest introduceerde.

'Renaissance' staat hier ook voor de wedergeboorte van theater (en) in de virtuele ruimte na een jaar leven met de pandemie. De deelnemende Europese theaters hebben nieuwe teksten en formaten getest en onthuld, werk bedacht voor het digitale toneel en digitale dramaturgieën ontwikkeld.

  • 250 Europese kunstenaars en creatievelingen zijn betrokken bij het Renaissance-project.
  • De serie omvat 22 video's van filmkwaliteit uit 22 grote theaters in 18 Europese landen, die allemaal deel uitmaken van het netwerk van theaters van de European Theatre Convention (ETC).
  • Elke weekdag van 9 mei 2021 - 4 juni 2021 is er één video gratis te bekijken.

 

Lees het gehele artikel op de site van de European Theatre Convention.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.