Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

EU-financiering en samenwerking uitgelegd in nieuwe NEMO Toolkit

NEMO heeft een toolkit gemaakt om musea, museum verenigingen en andere culturele organisaties in heel Europa te helpen beter toegang te krijgen tot EU-financiering en zo hun internationale activiteiten te vergroten. De toolkit geeft een overzicht van de voordelen van internationale samenwerking en de bestaande financieringsmogelijkheden. Met de toolkit wil NEMO het aantal musea vergroten dat deelneemt aan EU-financierings programma's.

Dit bericht is vertaald van NEMO.

NEMO wil musea in staat stellen grensoverschrijdende samenwerking te verkennen en biedt hen een stapsgewijze handleiding door het hele proces. NEMO wil hen de meerwaarde van samenwerking laten zien voor hun internationaliserings-, leer- en trainingsactiviteiten.

Daarnaast wil NEMO ook de nationale museum koepelorganisaties ondersteunen bij hun inspanningen om musea in hun land te helpen gebruik te maken van (EU) financierings programma's en door via samenwerking en bewustwording de sectorale professionalisering te vergroten.

Als Europees netwerk zijn de inspanningen van NEMO gericht op het bevorderen van een beter begrip van de Europese Unie, haar werking en haar financieringsmechanismen, om uiteindelijk musea aan te moedigen en in staat te stellen grensoverschrijdend te opereren, van elkaar te leren en expertise uit te wisselen.

NEMO wil haar uitgebreide ervaring uit grensoverschrijdende samenwerking delen om andere organisaties op weg te helpen. Een van de centrale taken van NEMO is om leden en de museum gemeenschap in het algemeen te voorzien van toegankelijke informatie over financiering en om de vele voordelen van samenwerking te promoten.

Lees de toolkit Grensoverschrijdende Samenwerking voor Musea - van een Projectidee tot een Succesvol Voorstel, geschreven door Margherita Sani.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.