Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Een Atlas van Emoties: Google’s nieuwe virtuele kunst overzicht

Al millennia lang hebben mensen kunst gebruikt om een breed spectrum aan emoties uit te beelden hebben, die we kunnen relateren aan onze eigen ervaringen en die gevoelens in ons oproepen. Kan kunst ons helpen om ons begrip van complexe menselijke emoties te verfijnen?

Dit bericht is vertaald van Arts Experiments with Google.

 

Google Arts & Culture werkte samen met wetenschappers van de University of California, Berkely, om de emoties te onderzoeken die door kunstwerken over de tijd en in verschillende culturen worden opgeroepen.

Ze vroegen 1300 mensen om te beschrijven hoe ze zich voelden bij 1500 schilderijen door verschillende woorden te kiezen. De resultaten onthulden 25 verschillende emoties die mensen koppelden aan de kunstwerken die ze zagen. Deze gevoelens zijn geplot op een interactieve kaart, waarbij ze kunstwerken groepeerden die specifieke emoties opwekten.

Deze atlas van emoties zal wetenschappers van de University of California, Berkely, helpen met hun onderzoek naar het scala aan menselijke emoties. Bekijk de kaart en verken een complex palet aan emoties en kunst. Hoe voel je je kijkend naar de kleuren, penseelstreken, vormen en onderwerpen?

De atlas is te vinden op Arts Experiments with Google.

 

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.