Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Podcastserie over 50 jaar internationaal cultuurbeleid

DutchCulture presenteert in samenwerking met de Boekmanstichting een podcastserie over 50 jaar internationaal cultuurbeleid. In tijden waarin corona internationale samenwerking nagenoeg stil heeft gelegd, blikken deze podcasts niet alleen terug maar ook vooruit op de belangrijkste ontwikkelingen.

Dit bericht is overgenomen van DutchCulture.

In hoeverre is internationaal beleid nog een afspiegeling van het cultuurpolitieke debat? Hoe verhouden lokaal en internationaal cultuurbeleid zich tot elkaar? Welke weerslag moet ons verstrengeld verleden hebben op de manier waarop we over erfgoed praten? Onder leiding van programmamaker en schrijver Mirthe Frese gaan kenners uit het veld in gesprek over een artikel uit Boekman.

Podcast #3: Cultuur voor iedereen

In aflevering 3 gaan Conrad van Tiggelen, directeur Strategy and Branding bij Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, en Yassine Boussaid, directeur van Theater de Meervaart, in gesprek over de economische voordelen en intrinsieke waarde van internationale culturele uitwisseling. Een belangrijke vraag die daarbij centraal staat: hoe betrek je bezoekers niet alleen internationaal, maar ook binnen een regio en stad?
 
Van Tiggelen wijst als antwoord hierop onder andere naar een recente virtuele rondleiding van het Mauritshuis, die 42.000 internationale bezoekers trok. De coronacrisis laat volgens hem zien wat het gemis van cultuur in internationale samenwerking betekent, maar biedt ook innovatieve manieren om ander publiek te bereiken. Dit vraagt vervolgens ook om nieuwe verdienmodellen. Boussaid kijkt kritisch naar de aandacht voor cultuur in alle wijken van een grote stad als Amsterdam. Worden deze kansen nu goed genoeg benut? Wat zegt culturele spreiding in de stad ons over maatschappelijke verbinding en samenhang?

Meer informatie?

Bekijk de website van DutchCulture.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.