Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Theater Utrecht: Open call voor theater van de toekomst

Hoe ziet de mensheid er over tien of honderd jaar uit? Hoe ziet het theater van morgen eruit? Welke rol zal technologie daarin spelen? Veel kunstvormen hebben een verhaal in zich, maar de vormen waarmee we die verhalen vertellen komen steeds verder af te staan van de complexiteit van de wereld waarin we leven. Hoe vertellen we de verhalen van morgen met de technologie van vandaag? Naar die vraag willen we samen met andere creatieven in ons nieuwe interdisciplinaire onderzoekslab artistiek en technologisch onderzoek doen. Innovatie, co-creatie en inclusiviteit staan daarbij voorop.

Dit bericht is overgenomen van Theater Utrecht.

Kom je uit de hoek van theater, muziek, kunst, performance, spoken word of nieuwe media? Of kom je uit de game industrie, het maatschappelijke domein, het onderwijs, de wetenschap, de technologische sector (denk aan: 3D engineer of programmeur)? Heb je urgente verhalen te vertellen over de samenleving van morgen? Heb je een goed idee over hoe je dat kan uitvoeren en wil je meebouwen aan het theater van de toekomst? Theater Utrecht biedt een platform om jouw idee mogelijk te maken.

In een interdisciplinaire onderzoekslab wordt de komende jaren samen aan het theater van morgen gebouwd. Hier wordt gezocht naar nieuwe verhalen en nieuwe vormen. En worden de nieuwste mogelijkheden op het vlak van licht, geluid, muziek, video en andere technologieën verkent. Ook wordt de verbinding met verschillende sectoren gelegd, zoals de gaming industrie, waarmee we experimenteren met mixed-reality technieken, vertellende audiotours, installatief werk en andere innovatieve vertelvormen. Het platform wordt geleid door Thibaud Delpeut (regisseur en artistiek directeur) en Abdelhadi Baaddi (beatboxer, danser, zanger, acteur, theatermaker).

Interesse?

Stuur je idee op aan de hand van een filmpje (max 3 min.) of een korte pitch op papier samen met je cv. Daarin moet in elk geval staan wat je wilt onderzoeken en hoe je dat van plan bent, welke disciplines/platforms je voor ogen hebt, en hoe jij denkt dat jij of jouw idee bijdrage zal leveren aan de manier waarop we theater in de toekomst zullen beleven. Ook is er een vergoeding beschikbaar. De twintig beste ideeën worden uitgenodigd om dit live te komen toelichten en uitwerken. Van die twintig uitgewerkte ideeën worden er tien geselecteerd die Theater Utrecht zal ontwikkelen naar een concept en prototype. Dit ontwikkelen gebeurt in drie weken tijd, in de periode maart-augustus. Vijf van die concepten worden uiteindelijk doorontwikkeld tot een kleinschalige experience met publiek na de zomer van 2021.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Abdelhadi Baaddi via opencall@theaterutrecht.nl

Aanmelding

Deadline 21 februari 2021
Video of op papier (max 400 woorden)
Inclusief CV
Stuur naar: opencall@theaterutrecht.nl

Meer weten?

Ga naar de website van Theater Utrecht.

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.