Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Fonds Podiumkunsten biedt extra steun voor makers in 2021

Na een veelbewogen jaar, gekenmerkt door COVID-19 en de ingrijpende maatregelen voor de cultuursector, biedt het Fonds in 2021 extra ondersteuning voor makers en instellingen in de podiumkunsten.

Dit bericht is overgenomen van Fonds Podiumkunsten.

Het kabinet maakte in september vorig jaar bekend 482 miljoen euro extra uit te trekken om de gevolgen van de coronacrisis voor kunstenaars en culturele instellingen op te vangen. Een deel van dit tweede steunpakket is bestemd voor de podiumkunsten. Het Fonds Podiumkunsten zet de middelen in om makers te ondersteunen. Het budget voor een aantal regelingen die direct ten goede komt aan makers wordt in 2021 verhoogd. Daardoor kunnen meer subsidies worden toegekend, om onder andere online activiteiten te ondersteunen.


Uitbreiding van regeling Urban On Stage

Het blijft van groot belang dat podiumkunstenaars hun publiek weten te vinden. Met de tijdelijke regeling Urban On Stage biedt het Fonds ondersteuning aan urban initiatieven om hun reeds bestaande evenement, programma of serie voort te zetten binnen de huidige beperkingen. Het programma kan bestaan uit (korte) live optredens, voorstellingen, concerten en uitvoeringen. De activiteiten kunnen zich (deels) online afspelen. Het Fonds wil hiermee artiesten ruimte geven om hun vak uit te voeren. Meer info volgt in gebruari.

Ook introduceert het Fonds een nieuwe regeling Vrije producties die financiële compensatie biedt voor vrije producties waarvoor uitvoeringen gepland stonden en die niet of maar gedeeltelijk volgens planning kunnen doorgaan.


Meer weten?

Lees verder op de website van Fonds Podiumkunsten.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.