Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Workshop hergebruik van je artistieke materiaal en auteursrechten: 10 december

Deze workshop is interessant voor iedereen die werkzaam is in de kunstensector en in zijn of haar dagelijkse werkzaamheden wel eens te maken krijgt met auteursrecht of beeldrecht. Schrijf je snel in, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Wat houdt de workshop in?

Tijdens de workshop krijg krijg je een eerste gedegen inzicht in auteursrechten en een alternatief model, namelijk creative commons. Daarnaast laten we een aantal inspirerende voorbeelden van hergebruik in de cultuursector zien. En je gaat zelf aan de slag: in de workshop hergebruik krijg je begeleiding om voor jouw organisatie in kaart te brengen waar kansen liggen voor hergebruik van je bronnenmateriaal en producties.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is bedoeld voor medewerkers in de (podium)kuntensector die in hun dagelijkse praktijk te maken hebben met auteursrechten, naburige rechten, beeldrechten. Denk aan zakelijk leiders, dramaturgen, muziekbibliothecarissen, HRM-adviseurs, archivarissen, informatiespecialisten en communicatiemedewerkers uit de (podium)kunsten.

Het programma

09:00-9:30 Inloop
09:30-10:00 Inspiratiesessie door Wietske van den Heuvel (DEN)
10:00-11:00 Cursus auteursrecht door Maarten Zeinstra (IP squared)
11:00-11:10 Pauze
11:10-12:00 Workshop borgen hergebruik door Sebastiaan ter Burg (Circular Content)
12:00-12:30 Afronding

 

Over de sprekers

Maarten Zeinstra is intellectueeleigendomjurist en informatieprofessional. Hij heeft uitgebreide ervaring in verandertrajecten in de culturele sector en ontwikkelt eigen producten. Hij begeleidt verandertrajecten en geeft lezingen waarbij toegang tot informatie, kennis en cultuur klaar staat. Maarten is daarnaast chapter lead van Creative Commons Nederland en eigenaar van IP squared.
Sebastiaan ter Burgh is eigenaar van Circular Content. Hij staat voor het zo breed mogelijk beschikbaar krijgen van creatieve en artistieke producties gedurende de creatie. Als fotograaf en filmmaker werkt Sebastiaan al sinds 2009 met Creative Commons licenties, onder andere voor Europeana, ArtTube, Nationaal Instituut Beeld en Geluid en andere culturele instellingen.
Wietske van den Heuvel is adviseur bij DEN Kennisinstituut cultuur & digitalisering en een expert op het gebied van auteursrechten in de culturele sector.

Inschrijven

Deelname aan de workshop kost slechts 30 euro. Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.