Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Loket Kickstart Cultuurfonds vanaf februari opnieuw open

Op 1 februari 2021 gaat het loket van Kickstart Cultuurfonds opnieuw open. Producenten van professionele podiumkunsten, muziekpodia, musea en theaters kunnen dan een aanvraag indienen om aanpassingen aan de 1,5 metersamenleving door te voeren, zodat instellingen publiek veilig kunnen ontvangen en voorstellingen en tentoonstellingen corona-proof plaatsvinden. Ook digitale initiatieven zijn welkom.

Dit bericht is overgenomen van Kickstart Cultuurfonds.

Kickstart Cultuurfonds is een tijdelijk fonds dat in 2021 circa 20 miljoen euro te besteden heeft. Het fonds is opgericht om de culturele sector te helpen zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden die zijn ontstaan als gevolg van de coronamaatregelen. Instellingen die géén meerjarige exploitatiesubsidie krijgen van het ministerie van OCW, VWS of de Rijkscultuurfondsen in de periode in 2021 – 2024 komen voor ondersteuning in aanmerking.

 

Indiendata en criteria 2021


Kickstart Cultuurfonds werkt met verschillende indienrondes en verschillende categorieën: producenten van professionele podiumkunsten, muziekpodia, musea en theaters. Voor iedere categorie is er drie keer de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen. De indienrondes duren steeds een werkweek, van maandagochtend 10 uur tot vrijdagmiddag 16 uur. De indiendata en criteria vindt u op de pagina van uw categorie.


Vragen?

Culturele instellingen die overwegen een aanvraag in te dienen, maar nog vragen hebben, kunnen die per mail stellen. Vanaf 18 januari zit het adviseursteam klaar om alle vragen te beantwoorden. Meer informatie volgt.

Wie liever telefonisch contact heeft met een adviseur, kan vanaf 11 januari weer terecht bij het telefonisch spreekuur. Dat vindt wekelijks plaats op de maandag van 13.00-16.00 uur, woensdag van 10.00-13.00u en vrijdag van 13.00-16.00u, via telefoonnummer 020-800 91 50.


Initiatiefnemers en partners

Kickstart Cultuurfonds is een gezamenlijk initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation. Het ministerie van OCW, Stichting Droom en Daad, Ammodo, Fonds 21, Zadelhoff Fonds/Zadelhoff Cultuur Fonds/Fonds Neven en Nichten van Zadelhoff, Fonds 1818, Elisabeth Strouven Fonds, Stichting Zabawas en de Gravin van Bylandt Stichting hebben zich bij dit initiatief aangesloten.

Meer informatie? Ga naar de website van Kickstart Cultuurfonds.

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.