Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Europese musea krijgen ruimte voor creatieve samenwerking en innovatie

De Europese Commissie nodigt musea en de creatieve industrie uit om samen te werken in een nieuwe call for proposals. Deze samenwerking moet resulteren in experimentele projecten om oplossingen te ontwikkelen die de digitale aanwezigheid van musea versterken of hun dagelijkse functies en processen innoveren.

De deadline voor het indienen van voorstellen voor een coördination and support action (CSA) is 12 januari 2021 om 17.00 uur.

De CSA zal naar verwachting financiële steun bieden aan derden (FSTP) om musea te ondersteunen bij experimentele projecten, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om het meeste uit de digitale technologieën te halen.

Uiteindelijk zal de actie leiden tot een samenwerkingsprojectstructuur voor musea en culturele organisaties in Europa en daarmee de sector ondersteunen in de digitale transformatie. De resultaten en de gedetailleerde documentatie van de individuele projecten zullen worden gedeeld via een cloudgebaseerde samenwerkings- en innovatieruimte. Deze ruimte dient als referentiekader, inspiratiebron en 'knowhow' voor de museumsector.

Zie de website van de Europese Comissie voor meer informatie.

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.