Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Pilot nieuwe landelijke cultuurmonitor 2021-2024

Vorige week presenteerde de Boekmanstichting met trots de website van de nieuwe landelijke cultuurmonitor. De monitor zal vanaf 2021 gegevens over ontwikkelingen in het culturele leven in Nederland gaan verzamelen en ontsluiten. De online presentie is nu ook terug te kijken.

In de goedbezochte online presentatie, gemodereerd door directeur Jan Jaap Knol, werden het belang, de opzet en de vervolgstappen kort toegelicht door projectleider Claartje Rasterhoff en de drie externe respondenten: Koen van Eijck (Erasmus Universiteit Rotterdam), Maaike Lauwaert (De Zaak Nu) en Christianne Matthijssen (OCW).

De website ieen testversie en zal in de komende tijd worden uitgebouwd en doorontwikkeld in samenspraak met het (beleids)veld. Het belangjkste doel van het webinar was dan ook het luisterende publiek uit te nodigen hiermee de komende tijd over in gesprek te gaan en zo actief gezamenlijk vorm te geven aan de doorontwikkeling van de monitor. De reacties van respondenten en publiek onderstreepten het belang van toegankelijkheid, gedeeld eigenaarschap en een goede balans tussen lange termijn en actualiteit. De Boekmanstichting zal hier in de komende tijd samen met de beoogde gebruikers van de monitor aan verder werken.

Bekijk de presentatie terug bij de Boekmanstichting.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.