Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Handleiding voor meer inclusie in de cultuursector gelanceerd

Diversiteit en Inclusiviteit staan hoog op de agenda's van cultuurinstellingen. Maar hoe pak je dit aan binnen jouw organisatie? STUDIO i en Impact Centre Erasmus presenteren de handleiding: 'Groeien naar meer inclusie in de culturele sector: Van Theory of Change naar meetplan'.

In opdracht van STUDIO i deed Impact Centre Erasmus onderzoek naar hoe culturele organisaties de mate van inclusie en toegankelijkheid kunnen meten, evenals het effect van de inclusieve koers die culturele organisaties varen. De handleiding Groeien naar meer inclusie in de culturele sector: Van Theory of Change naar meetplan biedt handvatten voor medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het stimuleren en monitoren van inclusie.

Eind 2019 verscheen de Code Diversiteit en Inclusie. Deze biedt de culturele en creatieve sector handvatten om inclusiever en toegankelijk te worden. Een belangrijke stap die de Code aanraadt is om te monitoren en te evalueren of het plan van aanpak van organisaties om inclusiever te worden werkt. “Bepaal wie binnen jouw organisatie toeziet op de voortgang en resultaten en hoe je daar verantwoording over aflegt. “Sharing is caring” staat op de website van de code. Maar voor veel partijen in de culturele en creatieve sector is dat juist het probleem: zij weten echter niet hoe ze dit aan moeten pakken. 

Daarom liet STUDIO i door Impact Centre Erasmus onderzoeken hoe culturele organisaties de mate van inclusie en toegankelijkheid kunnen meten, evenals het effect van de inclusieve koers die culturele organisaties varen. De resultaten kunnen culturele organisaties helpen bij het optimaliseren van de inclusieve koers. Dit rapport is dan ook specifiek gericht op de medewerkers van culturele organisaties die verantwoordelijk zijn voor het implementeren, stimuleren en monitoren van inclusie. Hierbij kun je denken aan directie, HR managers of inclusiemedewerkers.

Bekijk de website van STUDIO i voor meer informatie over de handleiding.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.