Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Gemeente Rotterdam komt met Cultuurplan 2021-2024

Op donderdag 26 november nam de gemeenteraad het Raadsvoorstel van RRKC ‘Stad in transitie cultuur in verandering. Cultuurplan 2021-2024' officieel aan. Dit houdt in dat de nieuwe Cultuurplanperiode per 1 januari 2021 officieel start. Hiermee richt de gemeente haar pijlen op een toekomstbestendige cultuursector.

Wethouder Kasmi is enthousiast. “Hoewel het onzekere en pijnlijke tijden zijn voor de culturele sector, kijken we vooruit. Ik ben trots op dit veelzijdige Cultuurplan, want Rotterdammers hebben straks meer te kiezen als het om cultuur gaat. Met maar liefst twintig nieuwkomers maken we bovendien ruimte voor jong, aanstormend talent. Dit Cultuurplan is een grote stap naar meer cultuur voor alle Rotterdammers.”

De Gemeente Rotterdam verdeelt in totaal € 85 miljoen per jaar over culturele instellingen. Daarnaast trekt het college 28 miljoen euro extra uit voor de periode 2021-2024. Dat geld komt onder meer ten goede aan het Cultuurplan en aan eerlijke beloning van medewerkers en freelancers in de sector. Daarmee is Rotterdam de voorloper binnen de grote gemeentes van Nederland. 

"Eerlijke beloning in de sector is nog geen vanzelfsprekendheid. We geven nu een grote impuls en roepen daarmee de culturele sector op om hier verantwoordelijkheid in te nemen,” aldus wethouder Kasmi.

Lees het volledige Cultuurplan op de website van RRKC.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.