Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Nieuwe podcast 'Kunstmatig' over kunst en technologie

Tijdens de lockdown werden de vele digitale mogelijkheden om kunst aan te bieden en te beleven zichtbaar als nooit tevoren. Hoe kan kunst ons helpen te reflecteren op de rol van nieuwe technologieën in onze maatschappij? En op welke manier beïnvloedt technologie steeds meer hoe wij kunst ervaren?

Van Big Data-theater tot Instagram-museum: promovendi en kunstliefhebbers Rosa Wevers en Veerle Spronck nemen de relaties tussen kunst en technologie onder de loep in hun nieuwe podcast Kunstmatig. In elke aflevering nemen Rosa en Veerle de luisteraar mee op pad naar tentoonstellingen, concerten en voorstellingen in Nederland en Vlaanderen.

Inmiddels is de podcast twee afleveringen onderweg. In de eerste worden er kritische kanttekeningen geplaatst bij de kunst-database van Google Art, en bezoeken ze een Big Data-theatervoorstelling van het Vlaamse theatercollectief playField. De relatie tussen Instagram en musea staat in de tweede aflevering centraal: Waarom moeten we toch áltijd weer die selfie maken in een mooie tentoonstelling?

Beide gastvrouwen van Kunstmatig doen promotieonderzoek naar het grensgebied tussen kunst en technologie. Rosa doet aan de Universiteit Utrecht onderzoek naar beeldende kunst en surveillance technologieën, en Veerle onderzoekt aan de Universiteit Maastricht hoe symfonieorkesten de rol van het publiek innoveren.

Luister Kunstmatig via Spotify of iTunes.

Voor meer informatie ga naar de website van Kunstmatig.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.