Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Jury open call for ideas bekend

Het panel bestaat uit Martijn Arts (directeur Total Design), Floor van Spaendonck (directeur Cinekid) en Harry Verwayen (directeur Europeana). Lees hier waarom zij het deelnemen aan dieze jury zo belangrijk vinden.

Martijn Arts

Martijn Arts

Directeur Total Design

"Cultuur gedijt het beste in een open en diverse context. Vrijheid, open communicatie en samenwerking zijn essentieel om cultuur te laten floreren. Ik daag beleidsmakers uit om nieuwe standaarden te creëren, die de nieuwe gameplay voor de cultuursector worden."

Floor van Spaendonck

Floor van Spaendonck

Directeur Cinekid

"Deze oproep aan het culture veld om nieuwe digitale toepassingen te onderzoeken en te ontwikkelen is geweldig. Digitalisering opent nieuwe opties en kansen voor cultuur, dus ik ben er trots op dat ik deel uitmaak van het panel om de rijkdom aan plannen te beoordelen."

Harry Verwayen

Harry Verwayen

Directeur Europeana

"Ik vind het van wezenlijk belang dat naast erfgoedinstellingen ook cultuurproducenten actief bezig zijn met hun eigen digitale transformatie. Heel leuk om daar een kleine bijdrage aan te kunnen leveren."

Hoe gaat het nu verder?

  • De jury bespreekt alle ingezonden ideeën en stelt een shortlist samen van potentiële projecten.
  • De indieners op de shortlist nodigen we vervolgens uit hun idee in een gesprek toe te lichten aan de jury.
  • De jury maakt daarna een definitieve keuze voor maximaal drie ideeën.
  • Samen met de indiener wordt het idee verder ontwikkeld tot een haalbaar projectvoorstel en bijbehorende projectbegroting, waarin de financiële bijdrage vanuit het open call-budget wordt verdeeld.
  • Per uitgewerkt project wordt een projectteam samengesteld dat de ontwikkeling van het project vormgeeft. De aard van het project bepaalt welke competenties in het projectteam noodzakelijk zijn.
  • Het projectteam bestaat in ieder geval uit de indieners (of een vertegenwoordiging daarvan) en een medewerker van DEN.
  • Verwachte oplevering van de demo, prototype of pilot is twee tot drie maanden na de start van het projectteam.
  • DEN deelt de ervaringen en ontwikkelde kennis tijdens en na het ontwikkelproces breed met de cultuursector en andere geïnteresseerden.
Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.