Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Mauritshuis volledig virtueel te bezoeken

Hoe bied je kunst aan in tijden van beperkte toegang tot musea? Het Mauritshuis greep deze kans aan en werd het eerste museum ter wereld dat helemaal online te bezoeken is in de hoogste resolutie. Dwaal rond door de herkenbare zalen en zoom in op de vele meesterwerken.

 

Veel musea stellen hun collecties vandaag de dag digitaal beschikbaar. Het Mauritshuis ging een stap verder en digitaliseerde de gehele collecties in gigapixelformaat, de hoogste resolutie. Hiermee zorgt Het Mauritshuis voor een primeur in de museumwereld. De bezoekers kunnen het museum doorlopen in een virtuele tour die is ontwikkelt door samenwerkingspartner Second Canvas, zowel op de website van het museum als via de gratis Second Canvas-app.

In hun constante zoektocht naar manieren om de verhalen over de collectie digitaal te ontsluiten heeft Het Mauritshuis met deze virtuele tour een waardevolle aanvulling. Niet alleen voor de bezoeker die vanuit huis het museum wil ontdekken, maar ook als startpunt voor digitale rondleidingen en educatieve activiteiten. 

Breng een virtueel bezoek op de website van Het Maurtishuis.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.