Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

NDE ontwikkelt online toolbox voor digitaal erfgoed

Erfgoedprofessionals beschikken over vele tools en andere hulpmiddelen om hun digitaal collectiemateriaal digitaal zichtbaar, bruikbaar en houdbaar te maken. Deze zijn niet altijd makkelijk te vinden. Om hier verandering in te brengen komt NDE in februari 2021 met de online tool Erfgoedkit, een centrale vindplaats voor digitaal erfgoed.

De afgelopen tijd zijn er flinke stappen gemaakt binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed om de 'Erfgoedkit, de toolbox voor digitaal erfgoed' te ontwikkelen. Samen met erfgoedinstellingen en digitaal-erfgoed-coaches is bepaald welke tools en middelen opgenomen moeten worden om de gebruiker zo veel mogelijk tegemoet te komen.

De Erfgoedkit werkt daarom als een centrale catalogus, waarin telkens naar naar de bron van de hulpmiddelen wordt verwezen. Deze toolbox is vooral handig voor mensen die dagelijks werken met digitale collecties en degenen die erfgoedinstellingen hierbij ondersteunen, zoals de digitaal-erfgoed-coaches. 

Wil je hier meer over weten? Op donderdag 3 december (11-12 uur) vertellen projectleiders Joost van der Nat en Tanja Zuijderwijk tijdens het vragenuur van het Netwerk Digitaal Erfgoed over de ontwikkeling van deze toolbox.

Zie de aankondiging van NDE voor meer informatie en de link naar het vragenuur. 

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.