Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Call Smart Culture - Kunst en Cultuur

Het doel is verbindingen te leggen tussen concrete innovatieve kunst- en cultuurpraktijken en meeromvattende wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken. Ervaren onderzoekers (WO en HBO) kunnen financiering aanvragen.De call beoogt een bijdrage te leveren aan het versterken van het ecosysteem van de creatieve sector d.m.v. financiering van gezamenlijk onderzoek door HBO- en WO-instellingen, vanuit de gedachte dat fundamenteel en praktijkgericht onderzoek elkaar kunnen versterken. De onderzoeksonderwerpen kunnen betrekking hebben op de hele breedte van de culturele en creatieve keten; van creatie tot productie en receptie met specifiek aandacht voor de maker.

Voor wie


Financiering kan worden aangevraagd door consortia van tenminste één onderzoeker en tenminste één private partner. Daarnaast worden publieke partners uitdrukkelijk uitgenodigd tot deelname.

Onderzoeksvoorstellen hebben betrekking op de volgende disciplines: kunst, cultuur, erfgoed en media, inclusief podiumkunsten (muziek en theater), film, design, mode, literatuur en architectuur.

Hoofdaanvragers vanuit het WO dienen ervaren gepromoveerde onderzoekers te zijn met een aanstelling aan een Nederlandse universiteit of een door NWO erkend onderzoeksinsituut. Hoofdaanvragers vanuit het HBO dienen werkzaam te zijn als lector of senior onderzoeker met een aanstelling bij een Nederlandse hogeschool.

 

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.