Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Van Gogh Worldwide bundelt informatie over meer dan 1000 kunstwerken

Daarmee is Van Gogh Worldwide een mer à boire voor onderzoekers. Bovendien is de site een goed voorbeeld om informatie volgens de NDE-uitgangspunten met elkaar te verbinden.

‘We hebben Van Gogh Worldwide al aan verschillende onderzoekers laten zien en die zijn allemaal laaiend enthousiast,’ zegt projectleider Marjon van Schendel. ‘De eensluidende reactie is: nu hebben we echt heel veel informatie over de werken van Vincent van Gogh binnen handbereik.’

Die loftuitingen komen niet geheel onverwacht. Want al geruime tijd hebben onderzoekers behoefte aan één omgeving waar alle beschikbare informatie over de werken van Van Gogh samenkomt. Van Gogh Worldwide biedt deze informatie van ruim 1000 schilderijen, prenten en werken op papier in Nederlandse erfgoedinstellingen en bij particulieren. Denk aan object-, herkomst-, tentoonstellings- en literatuurgegevens en materiaaltechnische informatie. De technische gegevens bevatten verschillende foto-opnames van een werk. Ook een koppeling naar de brieven van Van Gogh ontbreekt niet, zodat je kan lezen hoe de kunstenaar het werk zelf beschreef. Tot slot biedt Van Gogh Worldwide informatie over onderzoek naar de kunstwerken.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.