Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Doe mee met #daaromarchiveren

Op KIA is de pagina #daaromarchiveren gelanceerd. Je treft er actuele voorbeelden die het belang van goede archivering onderstrepen, soms in schrijnende gevallen. Zoals bijvoorbeeld het onderzoek naar omgang met bijstandsfraude dat afgelopen week bij het onderzoeksjournalistieke platform De Monitor is behandeld. Wat nou als je belangrijke informatie wel hebt gestuurd, maar de gemeente het niet meer terug kan vinden? Dit voorbeeld maakt meteen duidelijk voor iedereen die zich niet dagelijks met archiveren bezig houdt waarom archiveren van belang is.

Het belang van archiveren is voor informatieprofessionals duidelijk genoeg. Maar het is niet altijd makkelijk zichtbaar te maken naar anderen toe, zoals medewerkers in het primair proces of managers die besluiten nemen over de inrichting van processen en informatiesystemen. Collega’s bij het Nationaal Archief merkten dat het helpt om die voorbeelden te gebruiken wanneer je mensen die zich met andere disciplines dan archiveren bezig houden, willen overtuigen om tijd en geld te stoppen in maatregelen voor duurzame toegankelijkheid. Daarom verzamelen we deze voorbeelden.

Doe mee!
Dat doen we vanaf nu graag breder, zodat iedereen uit deze voorbeelden kan putten die vanaf nu op deze pagina gebundeld worden. En we doen dit graag samen! Dus kom je een aansprekend voorbeeld tegen in de media dat het belang van archiveren duidelijk maakt? Voeg deze dan op dit platform toe zodat iedereen het kan gebruiken. Gebruik dan altijd de tag #daaromarchiveren. Zo maken we de waarde van ons werkveld samen inzichtelijk voor iedereen.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.