Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Trendmonitor Audiovisuele Collecties 2020 gepubliceerd

De Trendmonitor Audiovisuele Collecties van 2020 is gepubliceerd. Deze derde editie van de TrendMonitor (uitgevoerd door Beeld en Geluid) geeft de actuele stand van zaken wat betreft audiovisueel materiaal bij collectionerende instellingen in Nederland.

Als landelijk knooppunt voor de audiovisuele en mediasector binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed levert Beeld en Geluid een actieve bijdrage aan de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed, in het bijzonder rondom de duurzaamheid en toegankelijkheid van media en audiovisueel erfgoedmateriaal. De uitkomsten van het TrendMonitor-onderzoek geven richting aan de activiteiten van Beeld en Geluid en van AVA_Net, het kennisnetwerk van audiovisuele collectiehouders in Nederland. Daarnaast dienen ze ook als staalkaart en graadmeter voor de gezondheid en beschikbaarheid van de geluiden en bewegende beelden die ons nationale geheugen vormen.

Daarnaast is ook nog een diepteonderzoek gepubliceerd dat specifiek ingaat op uitspeelplatforms. Wat zijn uitspeelplatforms? Hoe worden ze gebruikt? En wat zijn de wensen en behoeften van stakeholders rondom uitspeelplatforms? We hebben voor dit onderwerp gekozen, omdat het landschap van online videoplatforms snel verandert. 

 

Lees de onderzoeken:

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.