Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Financieringsprogramma PPO voor professionele ontwikkeling gelanceerd

Het Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst (Platform ACCT) heeft samen met minister Ingrid van Engelshoven (OCW) het programma PPO voor professionele ontwikkeling gelanceerd. Met behulp van een aanvraagtool kun je als professional je ontwikkelvraag formuleren en cofinanciering aanvragen.

Leren en ontwikkelen moet voor alle werkenden in de culturele en creatieve sector een vanzelfsprekend onderdeel van werk zijn. Daarom kunnen vanaf nu werkenden en werkzoekenden, ook zzp’ers, met behulp van een aanvraagtool op de site hun ontwikkelvraag formuleren en hiervoor cofinanciering aanvragen. Er wordt eveneens een bijdrage verwacht van de werkgever en de werknemer. Het budget kan gebruikt worden voor verdieping en ontwikkeling, versterking van ondernemerschap, verbreding, of voor andere vormen van bij- of omscholing

PPO financiert ontwikkelplannen voor iedereen die werkzaam is in de creatieve of culturele sector. Het programma financiert 1/3 van de totale kosten van jouw ontwikkelplan met een maximum van € 2.000,- (inclusief BTW). Ze gaan er daarbij van uit dat jouw werkgever of opdrachtgever ook 1/3 bijdraagt en dat je het resterende bedrag zelf betaalt.

Tijdelijk extra bijdrage mogelijk voor de ZZP’er zonder opdracht

Uiteraard is er oog voor de ZZP’ers die als gevolg van de coronacrisis geen opdrachtgever hebben die wil of kan meefinancieren. Misschien heb je nu juist tijd om een lang gekoesterde ontwikkelwens op te pakken, maar ben je onvoldoende geholpen met 1/3 financiering vanuit PPO. In specifieke situaties kan er vanuit PPO tijdelijk een extra bijdrage geleverd worden. Door het aanvraagformulier in te vullen kom je er achter wat voor jouw situatie de maximale vergoeding is.

Uitbetalen 80% voorschot mogelijk

Nadat je je ontwikkelactiviteit hebt afgerond, kun je op eenvoudige wijze het bedrag bij ons declareren. Is de bijdrage die je van ons krijgt meer dan € 1.000,- dan maken we 80% vooraf naar je over op het moment dat je aanvraag is goedgekeurd. De andere 20% declareer je dan achteraf.

Meer informatie

Meer informatie over de regeling vind je op werktuigppo.nl.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.