Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Nieuwe compensatieregeling coronacrisis voor musea & kunstenaars

Het Mondriaan Fonds biedt een nieuwe ronde compensatieregelingen voor musea met meer dan 7.500 bezoekers en voor kunstenaars.

Compensatieregeling musea

Musea met jaarlijks 7.500 en meer bezoekers kunnen nu een aanvraag indienen voor de Compensatieregeling Coronacrisis Musea. De regeling is bestemd voor musea met financiële problemen door de coronacrisis.

De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van het aantal betalende bezoekers en de omvang inkomstenderving. Deze regeling maakt onderdeel uit van de maatregelen van het Mondriaan Fonds om de beeldende kunst- en erfgoedsector te ondersteunen in de coronacrisis.

De deadline voor aanvragen is maandag 19 oktober, 17.00 uur.

Lees meer over deze regeling bij het Mondriaan Fonds.

 

Projectinvestering Kunstenaar

Projecten, opdrachten, tentoonstellingen en/of verkopen weggevallen of uitgesteld door het coronavirus? Je kunt nu tijdelijk een bijdrage aanvragen voor een werkperiode van maximaal zes maanden om de geleden schade op te vangen. Dit gaat via het reguliere aanvraagformulier van de projectinvestering, maar de eisen die worden gesteld aan je werkplan zijn veel minder uitgebreid. Het enige dat je hoeft te doen is laten weten welke financiële en artistiek inhoudelijke nadelen je hebt ondervonden met betrekking tot je praktijk als gevolg van de coronacrisis. Daarnaast voldoet een globale ambitie met betrekking tot nieuwe projecten of tot de productie van nieuw werk (bij elkaar maximaal 1 A4). 

Lees meer over deze regeling bij het Mondriaan Fonds.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.