Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Doe mee aan de Innovatie in Archiefonderzoek-prijs van NA en NHA

De Innovatie in Archiefonderzoek-prijs is een onderzoekswedstrijd van het Nationaal Archief en het Noord-Hollands Archief. De prijs wordt toegekend aan het onderzoek dat op meest overtuigende wijze de meerwaarde aantoont van de beschikbaarheid van grote hoeveelheden transcripties van de archieven van de VOC en Haarlemse notarissen.

Kan jij laten zien welke nieuwe onderzoeks- of visualisatiemogelijkheden er zijn als archieven zijn ontsloten met automatische handschriftherkenning? Dien dan je onderzoeksresultaten uiterlijk 1 april 2021 in en maak kans op een prijs. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een hybride (deels online) symposium op 17 mei 2021 waar de winnaar haar of zijn onderzoek mag presenteren.

Wat is dit voor onderzoekswedstrijd?

In het project De ijsberg zichtbaar maken van het Nationaal Archief, in samenwerking met het Noord-Hollands Archief en andere Regionaal Historische Centra, worden grote hoeveelheden historische documenten met behulp van kunstmatige intelligentie automatisch getranscribeerd, of te wel omgezet in machineleesbare tekst. We willen graag weten wat voor mogelijkheden dit biedt voor onderzoek in deze bronnen. Daarom dagen we studenten uit om onderzoek te doen.

Lees de volledige oproep op de website van het Noord-Hollands Archief

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.