Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Meld je aan voor de vijf kennissessies over platformen voor het ontwikkelen van (erfgoed)lesmateriaal

Voordat je aan de slag gaat met het ontwikkelen van lesmateriaal (met erfgoed), is het verstandig je te verdiepen in bestaande online tools en platformen waarmee je lesmateriaal kunt ontwikkelen en delen. In september en oktober organiseert daarom het programma 'Digitale ontsluiting van erfgoed voor het onderwijs' in samenwerking met DEN vijf online kennissessie over verschillende platformen waarmee je lesmateriaal kunt ontwikkelen en beschikbaar kunt stellen.

De vijf sessies

Voor wie?

Deze sessies hebben de focus op erfgoed voor het onderwijs. De sessies zijn bedoeld voor ontwikkelaars en verbinders die samen met culturele instellingen aan de slag gaan met het maken en delen van lesmateriaal voor het onderwijs. Maar ook geïnteresseerden uit andere sectoren zijn ook welkom.

Overzicht platformen voor het maken van lesmateriaal

Deze sessies worden georganiseerd vanuit het programma Digitaal erfgoed voor het onderwijs, samen met DEN, het kennisinstituut voor digitalisering in de cultuursector. Samen hebben wij gewerkt aan het beschikbaar stellen van een overzicht van platformen waarmee je lesmateriaal kunt ontwikkelen en delen. Met dit overzicht kun je het platform uitzoeken dat het beste past bij jouw onderwerp, doelgroep en andere wensen.

Meer informatie?

Ben je een culturele instelling en wil je aan de slag met het beschikbaar stellen van jouw collectie voor het onderwijs? Bekijk dan het stappenplan op onze website.

Wil je meer weten over het programma over digitaal erfgoed in het onderwijs, dat wordt uitgevoerd door Kennisnet en het Netwerk Digitaal Erfgoed? Ga naar kn.nu/digitaalerfgoed

Ook kun je je aanmelden voor de LinkedIn-groep Digitaal erfgoed voor het onderwijs'. Hier wisselen culturele instellingen en makers van lesmateriaal kennis en ervaringen uit over de beschikbaarheid en het gebruik van digitaal erfgoed in het onderwijs. We nodigen je van harte uit om mee te praten, mee te denken en je kennis met ons te delen.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.