Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

‘Kleine stapjes die het grote verschil (gaan) maken’

Werken aan diversiteit en inclusie. Hoe pak je dat aan? ‘Begin gewoon en doe het samen’, zegt Sanne Scholten, directeur van het LKCA, in haar blog voor de website Code Diversiteit & Inclusie. Sanne heeft meer tips en inzichten en deelt die graag met het veld.

Aan de slag gaan met diversiteit en inclusie, voelt soms zwaar en ingewikkeld. Toen we er bij LKCA aan begonnen, dacht ik: dit zal een lange weg zijn. Voor iemand die ideeën het liefst meteen uitvoert, is dat niet per se een prettig vooruitzicht. Maar ik realiseerde me ook: elke stap is er eentje en bij elkaar gaan ze het verschil maken. Dat is misschien meteen mijn eerste inzicht: begin gewoon, zet steeds een stapje, blijft niet te lang praten en denken. Kortom, het is tijd voor actie.

Een paar stappen en de inzichten die ik daarbij opdeed, deel ik graag. Mijn ervaringen zijn voor sommigen misschien totaal open deuren. En dat is meteen mijn tweede inzicht: wat jij een open deur vindt, hoeft dat voor een ander niet te zijn. Een vacature delen via Atana bijvoorbeeld: kleine moeite, lage kosten, (potentieel) groot plezier. Laatst kwam ik erachter dat lang niet iedereen weet dat het kan.

Vorig jaar kozen we ervoor om de scan in te vullen met een diverse vertegenwoordiging van medewerkers uit alle lagen van de organisatie: MT, HR, bedrijfsvoering, communicatie, etc. Inzicht 3: wat confronterend en nuttig om de scan samen te doen! Individueel voorbereid, moesten we samen tot één score komen. Na afloop hadden we niet alleen goede inzichten in waar we staan (stap 1 van de Code), maar ook goed inzicht in de verschillende ideeën daarover in de organisatie. Super waardevol voor het vervolgproces.

➡️ Lees verder bij het LKCA

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.