Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Overzicht platformen voor het delen en maken van lesmateriaal beschikbaar

Wil je lesmateriaal (met erfgoed) ontwikkelen? Of heb je lesmateriaal ontwikkeld en wil je dit via een bestaand platform aanbieden? DEN publiceert in samenwerking met het programma 'Digitale ontsluiting erfgoed voor het onderwijs' een overzicht van platformen voor het maken en vinden van (erfgoed)lesmateriaal en -bronnen. Met dit overzicht vind je makkelijk het platform dat bij jouw wensen past. In het overzicht staan platformen waar je jouw ontwikkelde materiaal kunt aanbieden, platformen waar je lesmateriaal mee kunt maken en platformen waarop je (les)materiaal kunt vinden voor je educatieve aanbod.

 

Via het overzicht vind je het platform dat het beste past bij jouw doelgroep, onderwerp en andere wensen. Wil je een platform om jouw kant-en-klare materiaal te uploaden? Of wil je het materiaal nog vormgeven? En wil je ondersteuning van de platformbeheerder, of wil je alles zelf kunnen doen?

Allemaal vragen waar je in het overzicht van platformen op kunt filteren. We helpen je hiermee een weloverwogen keuze te maken voor het platform dat voor jou het meest geschikt is om het (erfgoed)lesmateriaal voor het onderwijs aan te bieden. 

➡️ Ga naar het overzicht

 

Digitaal erfgoed voor het onderwijs

Het overzicht van platformen is ontwikkeld vanuit het programma ‘Digitale ontsluiting erfgoed voor het onderwijs’, in samenwerking met DEN. Het programma wordt uitgevoerd door Kennisnet en het Netwerk Digitaal Erfgoed, die zich in dit traject samen inzetten voor het verbeteren van de ontsluiting van digitaal cultureel erfgoed voor het onderwijs. 


Meer informatie?

Wil je meer weten over het programma over digitaal erfgoed in het onderwijs, dat wordt uitgevoerd door Kennisnet en het Netwerk Digitaal Erfgoed? Ga naar kn.nu/digitaalerfgoed

Ook kun je je aanmelden voor de LinkedIn groep 'Digitaal erfgoed voor het onderwijs'. Hier wisselen culturele instellingen en makers van lesmateriaal kennis en ervaringen uit over de beschikbaarheid en het gebruik van digitaal erfgoed in het onderwijs. We nodigen je van harte uit om mee te praten, mee te denken en je kennis met ons te delen.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.