Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

S+T+ARTS Collaboration Toolkit gepubliceerd

In4Art heeft samen met partners in het STARTS-ecosysteem een toolkit ontwikkeld die vooral bedoeld is om kunstenaars te helpen bij het benaderen van onderzoekers en bedrijven om samen te werken.

De samenwerking tussen wetenschappelijke, technologische en artistieke domeinen wint wereldwijd aan kracht, maar het is een uitdaging om een ​​succesvolle crossdisciplinaire samenwerking op te bouwen met een duurzaam rendement voor alle betrokken partijen. Door ervaringen te verzamelen uit verschillende programma's, zoals het STARTS-initiatief en inzichten van internationale experts, wil de samenwerkingstoolkit een introductie bieden in een breed scala aan bestaande tools om kunstenaars, wetenschappers, technologen en intermediairs op deze reis te ondersteunen.

De toolkit onderscheidt 4 toegangspunten voor succesvolle samenwerking. Van daaruit begint elk punt van binnenkomst een samenwerkingsreis met overlappende maar ook verschillende elementen in hoe samenwerkingsverbanden benaderd, opgezet en uitgevoerd kunnen worden. De toolkit volgt deze vier reizen en geeft tips, trucs, advies en tools om de kans op succes voor alle betrokken partijen te vergroten.

Op 13 juli werd de toolkit gelanceerd via een WeSTARTS-webinar. De inleiding tot de toolkit is opgenomen en zal binnenkort worden geüpload. In het najaar van 2020 volgen 4 webinars, elk gewijd aan een van de samenwerkingsreizen. Tijdens deze webinars, waarvoor precieze data nog worden bekendgemaakt, zullen gastsprekers het podium betreden om hun inzichten en ervaringen te delen. De webinars zullen ook dienen als een discussieplatform en nodigen iedereen uit om hun ervaringen en kennis over het onderwerp ten behoeve van anderen bij te dragen. Na de serie webinars zal er een bijgewerkte versie van de Collaborative Toolkit worden gepubliceerd, inclusief de meest waardevolle inzichten van het discussieplatform.

 

Meer informatie

Lees meer over de toolkit en download de kit bij In4Art.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.