Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Gesprekken Collectie Nederland: Toekomstig Erfgoed

Op 2 juli organiseerden De Balie en de Boekmanstichting een gespreksavond in Amsterdam over toekomstig erfgoed. Je kunt het volledige gesprek nu terugkijken.

Merlijn Geurts sprak op 2 juli met historicus/commissielid van ‘Herijking Canon’ Karwan Fatah-Black en Brigitte Jansen, programmamanager bij Het Nieuwe Instituut. Van DEN was ook onze collega Marcus Cohen aangeschoven.

Het was de tweede avond uit de reeks ‘Collectie Nederland’ met als thema toekomst van erfgoed. Het ging over de canon van Nederland, digitaal erfgoed en over het erfgoed dat nog in de maak is: ons erfgoed van de toekomst.

Eind juni presenteerde de Commissie Herijking Canon van Nederland de nieuwe Canon: daaruit moet blijken welk erfgoed de jeugd moet kennen en waarom. Over de achtergronden en werkwijze van de Canon en waarom het ingewikkeld is om nu al te bepalen wat historische gebeurtenissen zullen zijn. In tijden van corona komt ook de erfgoedsector met online en digitale initiatieven. Digitaliseert de culturele sector goed genoeg en wat kan men leren van de initiatieven uit de coronacrisis? Wat hebben de experimenten met digitale mogelijkheden opgeleverd?  Afsluitend richten we de blik op het erfgoed van de toekomst. In het hedendaagse digitale tijdperk bestaat de cultuur die we nalaten voor volgende generaties niet enkel uit voorwerpen, gebouwen en objecten. Wat zijn daarbij de uitdagingen?


Meer informatie

Programma Collectie Nederland Toekomstig erfgoed

Gesprek Toekomstig Erfgoed direct terugkijken 

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.