Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Kunstenaars kunnen bijdrage aanvragen voor weggevallen werk

Bij het Mondriaan Fonds kun je als kunstenaar nu tijdelijk een bijdrage aanvragen voor een werkperiode van maximaal zes maanden om geleden schade van weggevallen opdrachten, projecten, tentoonstellingen of verkopen op te vangen.

De aanvraag gaat via het reguliere aanvraagformulier van de Projectinvestering Kunstenaar, maar de eisen die aan je werkplan worden gesteld zijn veel minder uitgebreid. 

De Projectinvestering Kunstenaar is bestemd voor beeldend kunstenaars met een in tijd begrensd plan, zoals de uitwerking van een concreet plan voor nieuw werk, reis of werkperiode in binnen- of buitenland, bijvoorbeeld in een gastatelier (klik hier voor een aantal voorbeelden). Ook kan worden gedacht aan een onderzoeksperiode, een samenwerking tussen een mid-career kunstenaar en jonge kunstenaar of een stage of leerperiode bij een gerenommeerde kunstenaar, culturele instelling of bedrijf (behalve onderwijsinstellingen). Deze bijdrage kan worden aangevraagd na drie jaar artistieke praktijk of na drie jaar hbo-opleiding tot beeldend kunstenaar en een jaar artistieke praktijk.

Doel is het stimuleren van talentontwikkeling door beeldend kunstenaars de mogelijkheid te geven een artistiek plan te realiseren dat van belang is voor de kwaliteit en de zichtbaarheid van de hedendaagse beeldende kunst in Nederland.

Lees meer over de regeling bij het Mondriaan Fonds.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.