Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

De staat van de arbeidsmarktagenda culturele en creatieve sector

Op dinsdag 14 april jongstleden werd ‘De staat van de Arbeidsmarktagenda’ virtueel overhandigd tijdens het live uitgezonden vraaggesprek met minister van Engelshoven. Deze publicatie beschrijft de vorderingen van de afgelopen twee jaar in het doen en denken over versterking van de arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector.

De coronacrisis, waarvan we de gevolgen nog lang niet kunnen overzien, plaatst deze publicatie in een ander daglicht. Dat maakt de Arbeidsmarktagenda niet minder urgent, integendeel. De crisis legt nu al de grootste zwakte van onze sector genadeloos bloot: de kwetsbare positie van de vele zzp’ers en flexwerkers.

Vanaf 1 januari 2020 heeft Platform ACCT de uitvoering van de agenda overgenomen van de Regiegroep. Kunsten ’92 geeft het platform de volgende boodschap mee: 'Onze hoop is dat de sector met steun van het Platform ACCT op een voortvarende manier verder gaat, om in deze nieuwe werkelijkheid de positie van alle werkenden in onze sector te verbeteren. Opdat de kunst op waarde wordt gewogen. En simpelweg omdat een sterke culturele en creatieve sector van vitaal belang is voor de samenleving als geheel.'

Lees de publicatie online (PDF).

Kijk ook het interview met Minister van Engelshoven terug, waarin de publicatie virtueel werd overhandigd.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.