Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Digitaal DNA goes digital: Opbrengsten uit de laatste twee bijeenkomsten

Aan het begin van dit jaar zijn we samen Cultuur + Ondernemen en New Nodes gestart met het project Digitaal DNA. In verschillende bijeenkomsten met deelnemers uit de cultuursector verkennen wij de mogelijkheden van digitale innovatie om nieuwe verdienmodellen in de cultuursector te ontdekken en ontwikkelen. Waar de eerst twee bijeenkomsten begin dit jaar hebben plaatsgevonden bij DEN en Cultuur + Ondernemen, hebben we de andere fysieke bijeenkomsten helaas moeten annuleren vanwege de Corona-crisis. Omdat dit onderwerp,  juist nu, zo relevant blijkt te zijn, hebben we gezocht naar een nieuwe vorm. Digitaal DNA goes digitaal!

In twee online bijeenkomsten zijn we in kleinere groepjes met cultuurprofessionals in gesprek gegaan. Deze digitale sessies werden gehouden op 1 april en 8 april en stonden in het teken van de sprintfase “ik kan”. In deze digitale sprints hebben we samen verkend welke kennis, inzichten en competenties de je nodig hebt om nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen, gebruikmakend van de mogelijkheden van digitale technologie. De ervaring van de deelnemers stond hierbij centraal. Want hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie kansen ziet in digitale innovatie en deze kansen wil vertalen in nieuwe verdienmodellen? Wat heb je daarvoor nodig en waar loop je tegenaan? Aan de hand van dit soort vragen zijn we via een Google Hangout-sessie met chatfunctie samen op zoek gegaan naar behoeften. Geen fysieke bijeenkomst dus, maar toch een succesvolle en interessante sessie!

Digitale innovatie klinkt zo groot, maar het is fijn dat het nu tastbaar wordt. In stappen, waarbij ik het idee heb dat ik het ook zelf kan uitvoeren.

Na meerdere maanden jullie ervaringen op te halen, zullen we de komende tijd deze inzichten vertalen naar concrete resultaten. Om zo antwoord te kunnen geven hoe we de cultuursector kunnen helpen om met behulp van digitale innovatie te werken aan nieuwe verdienmodellen. Wil je op de hoogte blijven van deze ontwikkeling en wat voor instrument hieruit komt? Volg dan de nieuwsbrieven van DEN & Cultuur + Ondernemen.

Digitaal DNA: Digitale innovatie van verdienmodellenin de cultuursector


Hoe kunnen organisaties in de cultuursector gebruik maken van digitale innovatie om nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen? Met die vraag zijn we samen met New Nodes en Cultuur+Ondernemen een nieuw initiatief gestart. We ontwikkelen concrete instrumenten die helpen met het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen door slim gebruik te maken van digitale innovatie. Dit doen we door middel van de vier bijeenkomsten die we in de afgelopen maanden georganiseerd hebben. In deze bijeenkomsten verkenden we met deelnemers uit de cultuursector welke kansen er zijn en met welke instrumenten we organisaties het beste op weg kunnen helpen. De komende tijd delen we de opbrengsten uit het project.

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.