Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

De Nationale Museumweek gaat digitaal door

In deze lastige tijden bieden museale collecties en eigen kunstwerken troost. Daarom gaat de Nationale Museumweek 2020 (20 tot en met 26 april) ondanks alle beperkingen door: in verantwoorde digitale vorm. Zo brengen 400 musea online een ode aan 75 jaar culturele vrijheid door middel van een digitale expositie op de Dam en kunnen mensen thuis daar ook zelf aan deelnemen, door het delen van een eigen kunstwerk. 

Dit jaar, tijdens de zesde editie van de Nationale Museumweek van 20 t/m 26 april, zou 75 jaar culturele vrijheid gevierd worden in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Nu we allemaal moeten thuisblijven, zijn de straten leeg en de musea stil. Maar de Nationale Museumweek 2020 kan in een digitale vorm, juist nu, toegang geven tot de culturele rijkdom die ons land kent.

In de digitale museumweek, met als thema: "Ontdek samen – juist nu – ons échte goud. In vrijheid", kan iedereen vanuit huis deelnemen aan een online eerbetoon aan 75 jaar culturele vrijheid. Dat kan door online het Gouden Pronkstuk te bekijken, dat virtueel op De Dam staat, of door één van de meer dan 400 andere digitale pronkstukken te bekijken van musea door heel het land. Daarnaast kan je deelnemen aan online museumtours of kijken naar #OnsEchteGoudTV, waarin mensen persoonlijke verhalen delen rondom kunstwerken. 

Via museumweek.nl worden tal van digitale extra’s, tours en workshops verzameld die de meer dan 400 musea organiseren. Op die website vind je straks ook het digitale aanbod van musea en de uitzendingen van #OnsEchteGoudTV.

 

Over de Nationale Museumweek

De Nationale Museumweek is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij ruim 400 musea in het hele land, hun collecties op een niet te missen wijze in de schijnwerpers zetten. En zodoende ambassadeurs, fans én nieuw publiek uitnodigen om zich te laten verrassen, inspireren of confronteren met een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is: ons échte goud. Het beoogde resultaat is een sterkere binding van alle inwoners van ons land met de collectie Nederland.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.