Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Netwerk Oorlogsbronnen wint GLAMi Award

Netwerk Oorlogsbronnen heeft met Oorlogslevens.nl een prestigieuze GLAMi Award gewonnen. Dat is één van de belangrijkste internationale prijzen op het gebied van erfgoed en innovatie.

GLAMi Awards: de Grammy van de museumwereld

 

Oorlogslevens.nl heeft gewonnen in de categorie 'Exhibition or Collection Extension: Web', voor digitale toepassingen die collecties verrijken buiten de fysieke muren van culturele instellingen.

De award wordt jaarlijk uitgereikt tijdens de MuseWeb Conference in de Verenigde Staten, het evenement vindt dit jaar online plaats.

Oorlogslevens.nl

Oorlogslevens.nl [Warlives.org] is het startpunt voor onderzoek naar persoonlijke geschiedenissen van ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog. Op dit moment zijn uit 2,5 miljoen naamsvermeldingen, uit de collecties en databases van bijna 30 deelnemers uit het Netwerk Oorlogsbronnen, de levens van zo'n 300.000 oorlogsgetuigen gereconstrueerd. Oorlogslevens.nl is permanent in ontwikkeling en maakt door middel van tijdlijnen individuele levens inzichtelijk. Verder onderzoek wordt vergemakkelijkt door bezoekers op beschikbare bronnen te wijzen.

Oorlogslevens.nl is ontwikkeld door Netwerk Oorlogsbronnen (een netwerk van meer dan honderd samenwerkende organisaties) in samenwerking met partners. Oorlogslevens.nl is tot stand gekomen met steun van hoofdsponsor Ministerie van VWS en met behulp van bijdragen van het Vfonds en Mondriaan Fonds. De techniek die informatie uit verschillende beschikbare namendatabases aan elkaar koppelt, is ontwikkeld door Spinque en Netwerk Oorlogsbronnen. De website Oorlogslevens.nl is ontworpen en gebouwd door Driebit.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.