Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Vervolg op Digitale collectie coronavirus Nederland

Het Netwerk Digitaal Erfgoed riep eerder op om mee te bouwen aan een digitale erfgoedcollectie over het coronavirus en de gevolgen daarvan in Nederland. Daarop kwam veel reactie. Er is daarom nu een verzamelpagina opgezet.

Op 19 maart riep het NDE erfgoedinstellingen op om mee te bouwen aan een digitale erfgoedcollectie over het coronavirus en de gevolgen daarvan in Nederland. Op dit moment werkt een aantal erfgoedinstellingen in Nederland al aan het verzamelen en bewaren van bronnen met betrekking tot het coronavirus en ontstaat er zo een ‘nationale coronaviruscollectie’. Dankzij de inspanningen van erfgoedinstellingen kunnen we historische informatie  duurzaam bewaren en kunnen we de herinneringen levend houden.

Verzamelplaats van initiatieven

Het liep storm na de oproep van 19 maart. Er kwamen veel vragen en ideeën binnen. Het Netwerk Digitaal Erfgoed heeft daarom nu een verzamelpagina opgezet. Programmamanager digitale duurzaamheid Marcel Ras licht toe: ‘Op deze webpagina maken we inzichtelijk welke erfgoedinstellingen met welke initiatieven bezig zijn. We attenderen op deze manier erfgoedinstellingen naar andere voorbeelden, bieden een overzicht wat waar gebeurt en hopen daarmee andere instellingen te stimuleren om aan te sluiten. Dit biedt hopelijk houvast in deze bijzondere periode. Let op: wij maken dus geen verzamelplaats voor deze collecties.’

De verzamelpagina en het overzicht zijn hier te vinden.

Meld jouw initiatief 

Ben je vanuit je erfgoedorganisatie ook gestart met het bouwen van een duurzame collectie? Geef het door aan het Netwerk Digitaal Erfgoed en ze plaatsen het op de website. Maak gebruik van dit formulier.

Gebruik de hashtag #coronacollectie

Is jouw instelling/organisatie actief op social media en communiceer je over het verzamelen en bewaren van bronnen? Zet #coronacollectie bij jouw bericht.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en wanneer je vragen hebt op de website van het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.