Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Alles over Vlaams muziek- en podiumerfgoed vanaf nu op cemper.be

Intussen werkt CEMPER al ruim een jaar voor het erfgoed van muziek en podiumkunsten, als fusieorganisatie van Het Firmament en Resonant. Ze bieden een dienstverlening aan voor iedereen die met dit erfgoed in aanraking komt: van amateur tot professional, van hobbyist tot academicus, van erfgenaam tot verzamelaar.

 

Nieuwe website

Op 13 februari 2020 lanceerde CEMPER een uitgebreide en informatieve website: cemper.be. Het hart van cemper.be is de Praktijkwijzer. Hier vindt men alle nodige informatie om een archief onder handen te nemen, zorg te dragen voor objecten, praktijken door te geven, een publiek te verrassen met muziek- en podiumerfgoed of een nieuwe bewaarplaats te vinden.  CEMPER geeft hierbij telkens de basisinformatie. Voor meer uitgebreide informatie verwijzen ze geregeld naar partnerwebsites, zoals TRACKS, en naar andere handleidingen uit de erfgoedsector.

Daarnaast helpt de website bij het vinden van muziek- en podiumerfgoed, dat in Vlaanderen en Brussel vaak verspreid en versnipperd bewaard wordt. Ook de liefhebber, die de ruime waaier aan dit bijzondere en vaak ongekende erfgoed wil ontdekken, komt daarmee aan zijn trekken. Op de nieuwe website worden ook regelmatig nieuwsitems, opiniestukken en interviews over alle aspecten van erfgoedzorg geplaatst. 

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.