Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Digitalisering en digitale transformatie bij de overheid in 2020

Digitalisering

De EU gaat onder meer aandacht besteden aan kunstmatige intelligentie, veiligheid van netwerk- en informatiesystemen en scholing op het gebied van digitale vaardigheden.

Welke activiteiten gaat de EU uitvoeren om de toename van digitalisering in goede banen te leiden? De belangrijkste 5 acties op een rij:

  • Er komt een actieplan om digitale vaardigheden van EU burgers te verbeteren;
  • Er komt een whitepaper over kunstmatige intelligentie om de ontwikkelingen op dit gebied te stimuleren;
  • De EU gaat de richtlijn “beveiliging van netwerk- en informatiesystemen” opnieuw beoordelen om cybersecurity in de EU te verbeteren;
  • De EU gaat voorstellen indienen om de arbeidsomstandigheden voor werknemers op digitale platforms (zoals Uber, Thuisbezorgd en Werkspot) te verbeteren;
  • Er wordt bekeken hoe krachten gebundeld kunnen worden op het gebied van onderzoek en innovatie.

Digitale transformatie

Het onderwerp digitale transformatiestaat binnen de overheid hoog op de beleidsagenda. Maar over impact ervan op overheidsdiensten weten we nog weinig. En wat moeten beleidsmakers eigenlijk doen om nieuwe technologie te implementeren in de organisatie? De overheid organiseert een internationaal onderzoek dat antwoorden op deze vragen zoekt. Het doel is om te begrijpen hoe nieuwe digitale technologieën de organisatie van overheidsdiensten veranderen. In het onderzoek worden de werkzaamheden geanalyseerd die beleidsmakers uitvoeren om de introductie van nieuwe digitale technologieën te bevorderen.

Meer informatie

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.